Leto između ostalog znači i nalakirani nokti na nogama, japanke, papuče ili sandale kao obavezna obuća. Ukoliko ste fan letnje obuće, ili iako niste baš neki fan ali posedujete kreativnu stranu, mi vam nudimo četiri načina da samostalno napravite par japanki kakve niko nema, ili sandale o kakvim ste maštale kada ste bile male.

Postupak je poprilično lagan, i potrudili smo se da dizajnom pokrijemo što više prilika u kojima ih možete nositi. Od raznobojno vesele obuće, prikladne za plažu, preko nešto formalnijih modela, idealnih za silna letnja venčanja koja vam predstoje, mislili smo na (skoro) sve. Ono što vam je za većinu ideja neophodno je par starih japanki, koje ćemo reciklirati. Ukoliko nemate par, ili su vam previše srage da ih se odreknete, predlažemo kupovinu nekog jeftinog modela, koji će se savršeno uklopiti u neku od ideja koje su pred vama.

Reciklirane japanke

Vaše stare japanke mogu zasijati novim sjajem. Sve što vam je potrebno za ovaj modni preokret je par japanki, koje više ne koristite ili ukoliko takve ne posedujete, par novih, običnih, kupljenih za ovu priliku. Druga stvar koja vam je potrebna je traka od filca, u boji koju želite.

Kada se odlučite za papuče kojima menjate lični opis, prvo što treba da uradite je da ih lišite kaiščića. Izabranu traku provlačite kroz otvor na đonu i zatim vežete oko članaka. Dobijene sandale podsećaju na gladijatorske, totalno su seksi, postaju nove i što je najbolje vi  ste ih napravili. Boju trake naravno birate po sopstvenom izboru, a mi vam predlažemo braon, jer nam tada kaiščići izgledaju kao da su napravljeni od meke uštavljene kože.

Japanke sa perlicama

Ukoliko su vam potrebne papuče koje su nešto elegantnije i stilizovanije, perlice su ukras koji vam treba, da postignete željeni efekat. Imate neko venčanje tokom leta kom treba da prisustvujete? Želite da se osećate elegantno i komforno u šetnji po plaži pred zalazak sunca? Sve što vam treba su neke stare japanke, malo trake, perlice različitih boja i oblika i pištolj sa toplim lepkom.

Za potpuni morski izgled možete da kombinujete bisere i malecne školjke. Umesto perlica možete koristiti i dragulje. Posebno efektan utisak postiže se ukoliko kaiščiće napravimo od jednobojnih dragulja. Nakon manje od sat vremena od starih, jeftinih japanki, pred vama će biti prelepe letnje papuče.

Prijateljske japanke

Sećate li se pomame za narukvicama prijateljstva od pre par godina? Fun loom, kod nas dostupne gumice u verovatnoj svakoj radnji kineske robe, malo konca i đon papuča koje ste i zaboravili da posedujete, je sve što vam treba za vaš novi par obuće. Pored toga što mogu da budu sjajan poklon, jednostavno se prave i kombinacijom različitih boja moguće je napraviti efektne i jedinstvene „prijateljske“ kaišćiće.

Japanke na dugmiće

Za dizajniranje i kreiranje ove letnje papuče potrebno je malo vremena i još manje materijala. Davno zaboravljen par japanki, traka od tkanine, igla, lepak i slatki mali šareni dugmići su sve što vam treba.

Ceo postupak se bukvalno sastoji iz prišivanja dugmića na traku i zatim lepljenja na vaše papuče.

Možete kombinovati sve boje, napraviti patern ili uraditi tematsku šaru – na primer u bojama duge. Em dosadne japanke pretvarate u veseo i neobičan par obuće, em se rešavate rasparnih dugmića koji vam se vuku po kući.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *