Kako biste opisali dobar parfem za muškarce? Mi bismo rekli da dobra muški parfem miriše na samopouzdanje, primetan je, ima prijatan osećaj, budi sećanja, priča priču kroz svoje note, ne mora nužno da bude skup i ispunjava svrhu – eliminiše sve vrste neprijatnih mirisa.

Ali ako i dalje mirišete na znoj, da li vaš parfem uopšte radi svoj posao? Možda da, možda ne. Nema načina da se sa sigurnošću kaže. Ono što možemo da uradimo jeste da vam ispričamo o pet pravila o mirisima za gospodu koja se mnogo znoje.

Pažljivo birajte koncentraciju

Prvo i osnovno, važno je da pažljivo izaberete koncentraciju parfema. Na tržištu se najbolji muški parfemi kategorizuju u tri glavne grupe: Parfum, Eau de Parfum (EDP) i Eau de Toilette (EDT). Svaka od ovih kategorija odlikuje se različitim nivoima koncentracije mirisnih ulja, što direktno utiče na trajnost mirisa.

Parfem ima najvišu koncentraciju esencija, između 20 i 30%. Ova visoka koncentracija čini da se najduže zadržavaju na koži. Zbog čega su idealan izbor za muškarce koji se suočavaju s intenzivnim znojenjem.

Eau de Parfum (EDP) ima nešto nižu koncentraciju esencija, obično između 15 i 20%, ali i dalje obezbeđuje znatnu trajnost mirisa, čineći ga pogodnim za svakodnevnu upotrebu.

Konačno, Eau de Toilette (EDT) sadrži još manju koncentraciju mirisnih ulja, obično oko pet do 15%. Ova osobina čini ga pravim izborom za muškarce koji vole blagi miris za svakodnevne prilike.

Nemojte stalno koristiti isti parfem

Baš kao što nije prikladno obući sportsku opremu za odlazak na posao, nije preporučljivo nositi istu odeću za različite prilike. Slično tome, parfemi pružaju raznovrsnost u notama, karakterima i mirisnim profilima, omogućavajući vam da za svaku situaciju pronađete savršen miris.

Za večernje izlaske idealan je izbor parfem sa intenzivnim i dubokim notama, koji odgovara vašoj garderobi i ličnosti i koji naglašava vaš jedinstveni stil.

Za aktivnosti tokom dana, bolje je opredeliti se za laganiji, akvatični miris koji neće biti preplavljujući, održavajući svežinu bez dominacije nad čulom mirisa. Na radnom mestu, suptilni i umirujući mirisi su najprimereniji, jer neće smetati vašim kolegama, već će stvoriti prijatnu atmosferu bez preterane intenzivnosti.

Što se tiče promene godišnjih doba, svako od njih zahteva prilagođen pristup. Dok osvežavajući mirisi, koji asociraju na svežinu posle tuširanja, mogu biti savršeni za tople i vlažne dane, tokom hladnijih meseci možda će vam više odgovarati bogatiji i topliji mirisi koji pružaju osećaj udobnosti i topline.

Nanesite parfem na strateška mesta

Da biste maksimalno iskoristili moć vašeg parfema, važno je da ga nanesete na delove tela koji proizvode više toplote. To uključuje mesta kao što su iza uha, donji deo vilice, vrat, grudi, unutrašnja strana lakta, unutrašnjost zgloba, iza kolena i podlaktice.

Osim tačaka pulsa, parfem bi trebalo naneti na dobro hidriranu kožu, jer miris brže isparava sa suve kože. Preporučuje se upotreba jojoba ulja za hidrataciju kože pre nanošenja parfema.

Ovi saveti su posebno važni za osobe koje se mnogo znoje, iz očiglednih razloga.

Produžite trajnost vašeg parfema

Produžite trajanje parfema na koži tako što ćete ga kombinovati sa drugim mirisima. Kada to kažemo, ne mislimo na nanošenje deset slojeva različitih parfema. Za slojevito nanošenje parfema potrebno je koristiti sapun i hidratantnu kremu istog mirisa.

Takođe, možete razmotriti kupovinu mirisnih sprejeva za kosu, jer vlasi mogu zadržati miris parfema duže nego koža. Ako želite da upotrebite svoj parfem kao sprej za kosu, naprskajte ga na četku i nežno pročešljajte.

Budući da alkohol u parfemu može isušiti kosu, izbegavajte direktno prskanje.

Pravilno čuvajte svoj parfem

Način na koji čuvate svoj parfem može uticati na njegovu aromu i efikasnosti. Većina parfema dolazi u matiranim ili zatamnjenim bočicama kako bi se osiguralo da se eliksir unutra očuva od prekomerne svetlosti ili toplote.

Kako biste osigurali dugovečnost vašeg omiljenog mirisa, idealno bi bilo da ga čuvate na mestu koje nije direktno izloženo svetlu ili visokim temperaturama. Ormar ili fioka su sasvim dovoljni. 

Izloženost parfema prevelikoj vlazi, toploti ili svetlosti može dovesti do degradacije kvaliteta i promene u sastavu mirisa, čime se umanjuje njegova prvobitna namena i snaga.

Zaključak

Zabavite se sa svojim parfemima koji dugo traju. Dopustite im da govore o vašoj ličnosti.Ako ste muškarac koji je zabrinut zbog rizika od neprijatnog mirisa zbog letnjeg znoja, ne zaboravite prethodno pomenute preporuke. Sigurno ćete uspeti da se nosite sa toplim vremenom bez izazivanja negativnih reakcija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *