alarmni sistemi

Alarmni sistem se sastoji od dektetora pokreta, spoljne sirene, unutrašnje sirene, šifratora i centrale. Pre nego što se odlučite na ugradnju u Vašem domu, dobro je da napravite plan gde će i kako tačno biti alarmni sistem postavljen.

Prvo odakle se kreće je razvodna kutija, koja se postavlja u delu prostora koji Vam najviše odgovara i ona mora biti pravo postavljena. Dobro je da kablovi koji se nadovezuju na razvodnu kutiju idu preko tavana, kako ne bi bili vidljivi. Kablova ima ukupno četiri od kojih su dva za senzore, jedan za napajanje i poslednji koji je namenjen za sirenu.  Ukoliko razvodnu kutiju monitrate bliže plafonu, morate voditi računa da slučajno ne izbuštie kablove koji su za instalaciju električne energije.

Sledeće što se postavlja je dektetor pokreta. Burgijom izbuštie rupu na plafonu kroz koju provlačite kabl namejenom dektetoru pokreta. Prethodno treba postaviti držač pre  postavljanje table za dektetor pokreta.

Prelazte na šifrator kroz koji provlačite žicu koja je njemu namenjena, i on se postavlja na zidu u onoj visini koja Vama najviše odgovara za rukovanje i podešavanje. Unutrašnja sirena se lepi pored centrale i postavlja se unutra, dok spoljašnja kako joj samo ime govori ide spolja. U srienu koja se ugrađuje spolja montira se baterija, zbog koje je ova sirena svetli i malo je teža od unutrašnje.

Tablu spoljašnje table morate dodatno osigurati šrafovima zbog njene težine. Napajanje na šifratoru je 220V. U uputsvu za rad alarmnog sistema imate informacije o tome kako tačno može da kodirate ceo alarmni sistem na način koji Vama najviše odgovora.  

Sigurna vrata vašeg doma

Inovacija koja je zakucala na naša vrata jeste i alarmni sistem koji integirsan u vratima. Alarmni sistem se aktivira kada se zaključaju vrata, i bilo kakav pokušaj nasilnog otvaranja šrafcigerom, bušenjem, čupanjem cilindra dovodi do njegovog uključivanja.

Takođe, alarm se može aktivirati i udarom u vrata koji se isključuje nakon jednog minuta ili jednostavnim okretanjem ključa. Zvuk alarma se nečuje glasno, da bi na taj način uzbudilo komšije ali je dovoljno adekvatan da upozori provalnika da su vrata sigurnosno zaštićena.

Alarmni sistem pruža sigurnost Vašem domu

Onda kada Vi niste u svom domu i tom prilikom neko pokuša da provali u Vaš životni prostor i tako nanese Vama materijalnu štetu, alarmni sistem je tu da čuva sve ono što pripada Vama i upozori lopova da Vaš dom nije mesto u kom treba da kroči.

Zvuk alarma se jako čuje i jasno šalje signal da se desilo nešto što nije dobro. Ugradnja ovog sistema zahteva malo umeća i izdvojenog vremena, međutim ukoliko niste u tome dobri rešenje postoji od strane servisa za ugradnju alarmnih sistema. Prednosti ovakve ugradnje su ogromne, a možda i najveća pogodnost je ta što imate osećaj spokoja za Vaš dom. Sistem ne štiti samo imovinu, on takođe štiti  ljude i neki od alarma imaju mogućnost da upozaravaju na na javljanje požara. Kako god da se na kraju pogleda konačna odluka je na Vama, da odlučite da li i Vi želite da budete deo priče sigurnosti i spokoja.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *