Trendi uređenje kupatila ove sezone neće, nasuprot očekivanjima, doneti veće promene kada su u pitanju oblici, ali će svakako iznenaditi izborom boja i pozicioniranjem pojedinih delova kupatilskog nameštaja. Takođe, sjaj se ove godine u potpunosti zamenjuje mat izdanjima svih pripadajućih elemenata, te evo na koje sve načine treba da razmišljate i kako da pametno birate ako želite uređenje kupatila po poslednjoj modi.

Pločice i boja zidova

Trend započet prošle godine nastaviće se i ove: pločice što većih dimenzija, pravougaonog oblika, ostaju potpuni hit.

Međutim, ono što će za uređenje kupatila ove sezone biti značajno jeste već pomenuti mat koji zamenjuje sva sjajna izdanja. To će važiti kako za jednobojne, tako i dezenirane pločice.

Dobra vest je da trend ni ove godine ne napušta uređenje kupatila poput spa centra, jedino što će se birati pločice sa tamnijom teksturom drveta. Ovu ideju možete iskoristiti za zid iznad kade ili unutar tuš kabine.

Kao dominante u trendi enterijerima kupatila pokazaće se, ipak, veće mat pločice boje slonove kosti ili pak one sa teksturom drveta, čije će hladne nijanse biti savršena podloga daljoj nadgradnji.

A ukoliko ostajete pri klasici, birajte bež pločice umesto belih, jer će one biti aktuelne i narednih sezona.

Kada je boja zidova u pitanju, uređenje kupatila imaće cilj da postavi kao što neutralniju pozadinu policama, ali će umesto bele biti prisutna boja kapućina.

Skreće se, dakle, u paletu od najsvetlije bež do najtamnije braon, te u okviru ovog valera možete praviti dalje izbore.

Uređenje kupatila uz trendi sitnice

Prethodno opisani elementi čine osnovu za trendi uređenje kupatila, a sitnice treba da dodaju završni efekat i ostave upečatljiv utisak.

Tako će sve bočice za sapune, držači za peškire, čaše za četkice i pastu za zube biti oni detalji čiji će glavni zadatak biti da akcentuju prostor. Isto se postiže izborom jarke crvene ili narandžaste, sa kojima morate biti posebno oprezni, te birati maksimalno do dva detalja u ovim nijansama.

Kao druga opcija za uređenje kupatila, čeka vas tamna zelena koja će savršeno komunicirati sa bojama zemlje u prostoriji i odavati utisak prirode, na taj način je prizivajući u enterijer.

Za koju god mogućnost da se odlučite, ciljajte na sredstva za higijenu u ovakvim posudama, jer originalna pakovanja kupki, šampona i slično na kadi ili policama više nikako nisu IN.

Kupatilski nameštaj

Mat se ove sezone seli i na nameštaj, te je preporuka da sve sjajne ili lakirane elemente uklonite ili prefarbate.

Tako će se uređenje kupatila po ovom pitanju svesti na donekle neočekivane tamnije boje drveta (sa, dakako, vidljivom teksturom). Ono što su, međutim, dizajneri pripremili kao posebno iznenađenje jesu otvorene police, te zaboravite retro kredence ili zastakljene ormariće koji su bili aktuelni prethodnih sezona – ovoga puta, sve je dostupno oku.

Kako ovakvo uređenje kupatila zahteva i dalja usklađivanja, to morate voditi računa da i korpe, odnosno činije za sitnice budu ujednačene, bez obzira birate li pletene ili keramičke.

Isto će, kao što već verovatno pretpostavljate, važiti i za peškire, te planirajte i ovakve detalje ako želite uređenje kupatila po poslednjim dizajnerskim pravilima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *