Pvc prozori

Odabir prozora treba da predstavlja imperativ prilikom opremanja vaseg prostora. Najbolji nacin da sacuvate svoj dom od buke i prašine, obezbedite minimalan utrošak energije, ali i da postignete što bolji estetski efekat, jeste da se opredelite za kvalitetne  PVC prozore. PVC prozori su investicija koja ce vam se dugorocno gledano itekako isplatiti, pre svega kroz višestruku uštedu energije, ne samo kada  je u pitanju grejanje, već i hladjenje prostora. Jedna od najznačajnijih karakteristika PVC prozora je njegov vek primene. U nastavku teksta opisacemo vam neke od karakteristika PVC prozora.

Koliko je vazno izbrati kvalitetne PVC pozore?

Poslednjih decenija na trzistu je ekspanzija PVC prozora, pa je cest slucaj da ne ispunjavanju ni minimalne kriterijume kvaliteta, na sta posebo morate obratiti paznju. Najvaznije za kvalitet PVC prozora je njihov okov, a koliko je okov kvalitetan bice vam jasno ukoliko nemate problema sa otvaranjem i zatvaranjem prozora. PVC prozori se veoma lako odrzavju, i za razliku od drvenih prozora nije ih potrebno lakirati, farbati, smirglati…Odrzavanje PVC prozora svodi se na ciscenje vlaznom krpom, i najobicnijim deterdzentom za sudove koji uvek imate u kuci. PVC prozori su veoma otporni na se vrste spoljasnjh uticaja, stite od toplote, hladnoce i buke i veoma su pouzdani i trajni. Zahvaljujuci svojim tremoizolacionim karakteristikama cuvaju energiju kao prilikom grejanja, tako i prilikom hladjenja prostora, tako da su i finansijske ustede znacajne. PVC prozori proizvode se u razlicitim bojama, koje su veoma postojane i otporne. Pvc prozori nisu samozapaljivi, vec ce goreti samo ukoliko ima otvorenog plamena u blizini. Kad se otvoreni plamen ukloni, oni se gase. PVC przori proizvode se od polivinil hlorida i recikliraju se, sto je sa aspekta zastite zivotne sredine veoma vazno. Vazan aspekt  PVC prozora je njihov vek trajanja, jer su ispitivanja pokazala da ovi prozori pokazuju zadovoljavajuce karakteistike i po trideset godina.

PVC prozor kao sigurna zastita od provalnika

Svak PVC prozor ima celicna ojacanja, a ukoliko porucite sigurnosni okov dobicete potpunu zastitu od eventualnih provala i upda u vas dom ili poslovni prostor. Sem toga u svaki PVC prozor mozete ugraditi i specijalno sigurnosno staklo, koje ce vam obezbediti potpunu zastitu cak i od vatrenog oruzja.

PVC roletne kao zastita i sigurnost od spoljasnjih uticaja 

Tokom leta PVC roletne stite vas prostor od toplote, odrzavjuci temperaturu u unutrasnjisti prijatnom, dok tokom zime zadrzavaju unutrasnju toplotu. Sem sto predstavljaju sigurnost prostora istovremeno su i odlicna zastita od buke. PVC roletne spadaju u spoljne roletne, i montiraju se sa spoljne strane prozora. Kutija spoljasnje PVC roletne je izradjena tako da je otporna na spoljasnje vremenske uticaje. Njrasprostranjenije su PVC roletne u beloj boji, i kao takve daju poseban estetski pecat prostoru, bilo da ih posmatramo spolja ili iznutra.

Sistem kontrole PVC roletni

PVC roletne mogu se pokretati rucno ili pomocu elektromotora. Kontrla motra moze se sprovoditi putem prekidaca ili daljinskog upravljaca sto svakako utice na komfor prostora. Takodje postoji mogucnost programiranja sistema upravljanja na nedeljnom ili mesecnom nivou sto predstavlja svojevrsno olaksanje u periodu kada ne boravite u prostoru. Najsavremenija tehnologija omogucava vam mogucnost ugradnje senzora za kisu, vetar, sunce, zahvaljujuci cemu ce vas prostor takodje biti zasticen cak i kada niste prisutni.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *