zastita doma

Živimo u turbulentnom vremenu, pa su krađe i provale nešto što se kod nas često dešava. Možda se nije baš vama desilo, ali ako se malo osvrnete oko sebe sigurno ćete od nekoga čuti kako su mu provalnici obili stan i pokupili sve dragocene stvari u njemu.

Da se ovako nešto ne bi desilo i vama, možda bi trebalo da razmislite o adekvatnim sistemima zaštite vašeg doma. Na taj način bićete mirni i bezbedni da vam se ovakva vrsta neprijatnosti ne zadesi.

Danas na tržištu postoje najsavremeniji sistemi zaštite koji vam mogu pomoći da izbegnete materijalnu štetu bilo kakve vrste i da budete sigurni u bezbednost vašeg doma. Predstavićemo vam nekoliko efikasnih alternativa za to.

Neka vam noću kuća i dvorište budu osvetljeni

Ukoliko noću upalite sijalice, automatski šaljete signal provalnicima da ste kod kuće i da svakog časa možete da ga vidite ukoliko se pojavi u vašem dvorištu. Uredite dvorište tako što ćete ugraditi lampe koje reaguju na bilo kakav pokret. Na taj način ćete destimulisati potencijalne kradljivce da krenu u bilo kakav poduhvat.

Ugradite neki oblik alarmne zaštite

Danas su vam na raspolaganju dva obika alarmne zaštite. Žičani koji se ugrađuje u prostoriju/objekat koji želite da stavite pod zaštitu i bežični, koji je praktičniji, ali daje malo lošije rezultate u odnosu na žičani alarmni sistem. U zavisnosti kakav oblik zaštite želite da postignete, možete se opredeliti između njih.

Garaža kao adekvatna zaštita vašeg voznog parka

Ako imate tu sreću da u okviru stana/kuće posedujete garažu, ne budite lenji i ni slučajno svoj auto ne ostavljajte van nje. Zar nije daleko sigurnije da ga stavite pod ključ kad već možete. U slučaju da nemate nikakvu pomoćnu prostoriju u kojoj možete svog ljubimca da parkirate i prinuđeni ste da ga ostavite van, savetujemo vas da u tom slučaju obavezno ugradite alarm.

Postavljanje kamere sa video nadzorom

Ukoliko želite da 24 časa snimate šta se dešava u vašem najbližem okruženju (oko kuće, u kući i sl.) predlažemo vam da ugradite neki oblik sigurnosne kamere. Tehnologija je nešto što se danas izuzetnom brzinom razvija, pa svaki dan izlazi po neka nova inovacija.

Trenutno na tržištu imate analogne i IP kamere kada je sistem video nadzora u pitanju.

U Srbiji se znatno više koriste analogne kamere koje su jednostavnije za instaliranje, a i cena im je znatno niža u odnosu na IP (mrežne) kamere. Ipak, mnogo bolja rezolucija video materijala se postiže ugradnjom IP kamera, pa  vas savetujemo da dobro izanalizirate prednosti jednog i drugog oblika video nadzora.

Dragocene i vredne stvari čuvajte na skrivenom mestu

Savetujemo vas da novac, nakit i druge vrste dragocenosti čuvate na dobro sakrivenom mestu. Danas su vam na raspolaganju sefovi koje nude banke, ali i mnoga preduzeća specijalizovana za ovu oblast. S obzirom da su sefovi najčešće napravljeni od čeličnih ploča, sve dragocene stvari u njemu su apsolutno zaštićene od svih mogućih elementarnih neprilika poput požara, poplava i sl.

Nadamo se da smo vam u gore datom tekstu dali neke ideje kako da zaštitite svoj dom od potencijalnih lopova i provalnika.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *