Niko ne može sa sigurnošću tvrditi da je u potpunosti zdrav, čak i ukoliko se oseća sasvim dobro. Ponekad, određenu bolest nije moguće prepoznati u ranoj fazi pa je veoma važno da zdravlje redovno kontrolišemo. 

Laboratorije u Srbiji i laboratorije Novi Sad

Svako ko je odgovoran teži ka tome da redovno potpuno proverava svoje zdravstveno stanje. To može učiniti i u privatnim laboratorijama širom Srbije kako bi uštedeo na vremenu. Privatna medicina nije preskupa a može biti prihvatljiva za svačiji džep. Troškovi će zavisiti od vrste pregleda ali i od same ustanove. Dobro je znati da određene klinike ali i laboratorije imaju popuste i jeftinije dijagnostičke pakete. Laboratorije Novi Sad su se istakle po cenovnom rangu i kvalitetu usluga. Širok spektar laboratorijskih analiza za otkrivanje različitih bolesti moguć je uz pomoć laboratorije Novi Sad gde se u ponudi mogu uočiti testovi na sve hormone, pregledi brisa, biohemijski testovi krvi, analize vitamina, tumor markeri, kao i analize za otkrivanje virusa, a i mnogi drugi. Laboratorije Novi Sad imaju za cilj da identifikuju opšte smetnje kako bi čovek mogao da se usmeri na rešenje svog zdravlja i to u što kraćem vremenskom roku. Efikasan prijem, dobro opremljene čekaonice, prijatno medicinsko osoblje biće u službi vašeg zdravlja. 

Kome su namenjene kompletne lekarske analize

Privatne klinike pružaju kompletne zdravstvene preglede čak i preventivno. Naizgled zdrava osoba uz odgovarajućeg stručnjaka i redovnu procenu zdravstvenog stanja, čak i ukoliko je ništa ne boli, može sprečiti manifestaciju bolesti i uspešno je izlečiti ukoliko je bolest dijagnostikovana na vreme. Kompletne lekarske analize ne samo da su namenjene za naizgled zdrave osobe, već i za mlađu i stariju populaciju gde je rizik povećan, pogotovo onde gde postoji nasledni faktor, ali i za ljude koji imaju specifične i nejasne simptome. Umor, učestale glavobolje, problemi sa spavanjem i probavom, netolerancija na stres, promene na koži i tako dalje, samo su neki od simptoma lošeg načina života i ishrane. Redovna kontrola zdravlja može sprečiti uzrok i poboljšati opšte funkcionisanje organizma. Loš nasledni faktor često je pokazatelj da se osoba mora podvrgnuti kompletnoj lekarskoj analizi kako bi se genetski mehanizmi držali u što boljoj kontroli. 

Šta se podrazumeva pod redovnom kontrolom zdravlja

Preventivni pregledi podrazumevaju pre svega davanje krvi i urina jednom godišnje. Laboratorije i specijalisti koji se posećuju u glavnoj su ulozi za identifikaciju bilo kakvih patologija. Potpuni kontrolni pregled potreban je i za muškarce i za žene bar na svake 3 godine, a ulaskom u pedesete čak i češće. To podrazumeva pregled nekoliko važnih organa i sistema, od kardiovaskularnog sistema, probave, urinarnog trakta do endokrinološkog sistema. Prikrivene metaboličke promene, infekcije moguće je upravo uočiti kroz redovnu kontrolu. Za žene neizbežno je da jednom godišnje vrše analize kod ginekologa, pulmologa i endokrinologa. Istina je da kontrola zdravlja zahteva puno utrošenog vremena, međutim, u privatnim klinikama i laboratorijama sve procedure i analize mogu biti završene za jedan dan. Takođe, pored dijagnostike specijalisti će dati preventivne preporuke koje se tiču ishrane i suzbijanja predispozicija za određenom bolesti, ali i konkretan put lečenja. 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *