Stan ili kuća u kojoj živite je spremna za renoviranje? Renoviranje oduzima dosta vremena i novca pa je možda najbolja opcija da stan sređujete postepeno. Odakle treba da počnete i šta je najvažnije da sredite možete da pročitate u daljem tekstu.

PVC stolarija i ulazna vrata

Kada ste se odlučili na renoviranje vašeg doma prva stavka koju bi trebali da rešite jeste PVC stolarija i, naravno, ulazna vrata. Ako vaša stolarija uveliko ne dihtuje dobro vreme je da odvojite određenu svotu novca za PVC stolariju i ulazna vrata. Kvalitetna PVC stolarija i ulazna vrata mogu da budu skuplja investicija, ali je bitno da ćete posle toga decenijama biti mirni. Kada birate PVC stolariju treba da vodite računa da će ona biti dovoljno kvalitetna kako bi vaš dom zimi bio dobro ugrejan, a da leti ne propušta toplotu kroz prozore. Kvalitetna PVC stolarija pruža dobru toplotnu i zvučnu izolaciju, a pored toga se lako održava i otporna je na sve vremenske uslove. Ulazna vrata treba da budu sigurna, čvrsta i jaka kako biste se osećali sigurno u vašem domu. Danas ne postoji samo bela PVC stolarija već je možete lako uklopiti sa izgledom vašeg enterijera u dogovoru sa firmom koja vam prodaje i ugrađuje vrata i prozore. 

Krečenje celog stana

Krečenje je investicija koja nije previše skupa, ali redovno treba da se ponovlja, pogotovu ako imate malu decu. Ako ipak, želite da date malo veću svotu novca, ali i da budete mirni duže vremena mogli biste da uložite u perivu boju za zidove. Tako, ako imate decu ili kućne ljubimce koji mogu da isprljaju vaše lepe zidove to možete lako i da operete i da vam dom uvek izgleda lepo i čisto. 

Podovi

Ako je potrebno da u stanu promenite i podove i pločice u kupatilu i kuhinji, treba da izaberete najkvalitetnije što možete i što vam novčanik dopušta. Ako ipak, ne možete da izdvojite novac za skupoceni parket ili vrhunski laminat onda definitivno morate da uložite u hidroizolaciju vaših podova kako bi oni ostali novi i očuvani što duže. Hidroizolaciju morate da stavite u kupatilo i kuhinju iz očiglednih razloga, ali ne bi bilo loše da ona bude postavljena i u dnevnoj i spavaćim sobama. Pored hidroizolacije, mogli biste da ugradite i termoizolaciju kako biste lakše ugrejali i održavali temperaturu tokom hladnijih dana. 

Nameštaj

Ako ste se odlučili da u potpunosti promenite izgled vašeg stana onda je vreme i da odete u kupovinu novog nameštaja. Ovu stavku bi najbolje bilo da ostavite za kraj, ako vam ostane novca za nju. Dobro bi bilo da odete na sajam nameštaja ako ste u prilice jer tamo možete da nađete odličan nameštaj po pristupačnijim cenama. Takođe, pored sajma nameštaja možete i da pratite akcije u salonima nameštaja i da tada birate nameštaj koji vam se dopada. Ovo može da potraje, ali ćete potencijalno uštedeti dosta novca, a svakoko i ulepšati vaš dom.

Nadamo se da smo vam pomogli sa našim savetima. Renoviranje stana zahteva dosta novca, a postepenim renoviranjem ćete imati vremena da uštedite novac za dalja ulaganja i renoviranja, samo je potrebno malo više strpljenja. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *