Svaka priča o uspešnom životu, karijeri, pojedincu navodi fokusiranost, usmerenost i koncentrisanost kao jedan od preduslova. Naša iskustva govore isto: ne bi bilo položenog ispita, dobro obavljenog radnog zadatka, skuvanog ručka, dobrog povoda da se nismo usmerili da nam bude baš tako kako zamišljamo, ili želimo, svejedno. 

Vremenom, što zbog vaspitanja u porodici i školi, što zbog stečenih iskustava naviknemo svest na fokusiranje i to se odvija mimo naše volje i razuma, a da ne razabiramo da postoje situacije kad nam to smeta, ili otežava život. Jedna od takvih stvari kad skocentrisanost na Nešto škodi više nego koristi jesu veze, bilo da je reč o neformalnim, ili bračnim.

Samo još ovo da završim

Čuvena rečenica koja, u nekim momentima, donosi više štete nego koristi. Od zapostavljanja prijatelja, do partnera svako od nas se nekada pokajao zato što je zanemario nekog dok “samo još ovo završi”. 

Usmerenost na karijeru uništila je mnoge veze, čak i ako se nisu rasturile, umanjile su im kvalitet. Samo da vratim ratu kredita pa ćemo na letovanje… pa ću joj/njemu kupiti poklon… pa ćemo izaći na večeru… samo da deca odrastu pa ćemo nas dvoje da uživamo…

Fokusiranost na budućnosti donosi da sadašnjost, u jednom delu, nekome čak i najboljem, prolazi bez efekta. Samo da smršam još pet kilograma pa ću prihvatiti pozive za izlazak… Ovakve vrste fokusiranosti, od strane partnera mogu biti shvaćeni i kao izgovori, ili kao egoizam, odsustvo interesovanja i ljubavi…

A onda se traži izlaz

Veliki broj žena žali se na zanemarivanje od strane partnera jer su usmereni na karijeru, kupovinu novog auta, hobi… Iako još postoji ljubav, i želja da se veza zadrži, nedostatak pažnje od strane partnera gura ih na preispitivanje sopstvenih vrednosti, u osećaj da su, zapravo, izneverene, izigrane i odbačene. 

Dobar broj njih se pomiri sa tim, ili se, ako postoje deca, potpuno posvete njima, ili jednostavno nađu svoj krug prijatelja sa kojima ostvare bolju konekciju nego sa partnerom usmerenim na svoj cilj. 

Muškarci rade slične stvari kada se tako nešto dešava sa njihvom partnerkama, a jedan od rezultata ovakvih udaljavanja jesu i neformalne veze u kojima se traži nadoknada za emotivnu neispunjenost.

Rešenja su na dohvat ruke

Prebacivanje, prepirke, očaj i napuštanje partnera samo zato što je fokusiran na neki od ciljeva nisu opcija za dalji srećan život, posebno zato što ste svoju “drugu polovinu” izabrali zbog ljubavi. Tako nešto bi u suštini značilo da se predajete pre nego što ste bilo šta preduzeli. 

Sitnice kojima ćete podsetiti na svoje postojanje, na vašu vezu, i značaj ljubavi sigurno vrede kao pokušaj. Gašenje strasti u vezi može biti povod za dalje udaljavanje, a vredi pokušati da se seksualni doživljaji dovedu na nivo kad je sve bilo u najboljem redu. 

Napravite večeru, obucite najlepšu garderobu, seksi rublje, posetite sex shop, napravite iznenađenje. Sačekajte partnera ili parnerku u spavaćoj sobi sa poklonom. Vibrator za jedno, ili oboje…Možete prirediti i šok na koji se ne pomišlja. 

Recite da vam je bilo dosadno dok je odsutan, pa ste prošetali do radnje sa seksi opremom i našli nešto što mislite da bi vam koristilo. Dajte mu da se zamisli zašto, a onda ga pozovite da se uključi u igru. Možete predložiti da sa vibratorom koji ste kupili preuzme inicijativu… Samo jedan od predloga kako preusmeriti fokus… 

Smisao svakog pokušaja je pokretanje odnosa na bolje. Možda posle ovakvog iznenađenja možete očekivati i zajednički odlazak u seksi šop, ili još novi vibrator za poklon…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *