Business

Posle završenog fakulteta, i celokupnog redovnog obrazovanja ostaje vam to da morate da se dodatno razvijate. Poslodavci danas prilikom traženja zaposlenog veću pažnju posvećuju tome koje još dodatne veštine imate pored formalnog obrazovanja.
Neki od načina kako možete dodatno unaprediti svoju karijeru i doprineti svom razovju su:


Treninzi mekanih veština ili kako se polularno nazivaju soft skils

Ovakvi vidovi treninga vam pomažu da poboljšate svoju komunikaciju, bolje upravljate svojim postupcima i svojom karijerom. Danas imate veliku ponudu treninga mekanih veština. Dobar izbor za to je edukacija Nuoro – lingvističkog programiranja ili kako se skraćeno naziva NLP. NLP će vam pomoći da vaša komunikacija bude još bolja, da uvek ostvarite ono što želite i da napredujete u svom profesionalnom razvoju. Danas nije potrebno samo to da budete dobar stručnjak, već i osoba koja je spremna za timski rad i dobra za saradnju. U redu je da vi znate, ali isto tako morate da znate kako da svojim kolegama dobro funkcionišete, kako komunicirati dobro sa svima. Kombinacija svih veština je uvek najbolja.

Kursevi stranih jezika

Poznavanje dodatnog jezika, daje vam ogromnu prednost. Engleski jezik se danas podrazumeva, dok poznavanje još dodatnog jezika vas pozicionira visoko na listi traženog zaposlenog. Najpopularniji jezici danas pored engleskog, su nemački, italijanski, španski, ruski, kineski… Razloga za to je mnogo, ali najčešći razlog za to jeste to što je u našoj zemlji sve više stranog kapitala koji primorava poslodavce da traže zaposlene sa poznavanjem nekih od ovih jezika. Ulaganje u kurs jezika je uvek odlična investicija za vas. Mnogi smatraju da su upravo kursevi jezika odskočna daska u poslovnoj karijeri.

Kurs programiranja

Danas je pun pogodak. Svima je poznato da je danas biti programer najperspektivnije zanimanje. Svet se danas pretvorio u jedan klik. Aplikacija je postala glavno sredstvo komuniciranja sa svetom koji nas okružuje. Kurs programiranja traje oko godinu dana, ali da biste u tome bili što bolji morate se ovoj oblasti posvetiti, i stalno istraživati šta se to dešava i koje su promene koje dolaze iz svet programiranja.

Kurs Excela i Worda

Ukoliko želite bilo koij posao danas ovo morate da znate, dakle Word i Excel su postali kao azbuka. Bez dobrog poznavanja ovih programa nećete moći da dobijete posao. Zato ukoliko ovo ne znate, pravo je vreme da odmah nađete neki kurs koji će vam pomoći da postane bolji u ovoj oblsti ili steknete neke osnave koje će vam omogućiti da normalno funkcionišete na poslu.

Besplatni kursevi – zašto da ne?

Zapratite sve stranice na društvenim mrežama koje će vas uputiti u to koji kursevi su trenutno aktuelni i koji su besplatni. Dosta kurseva danas možete završiti potpuno besplatno. Naravno u sve ovo morate da uložite svoje vreme i trud koji će vam pomoći da kurs savladate što bolje i na kraju izvučete za sebe najbolje i podignete edukaciju na viši nivo.

Rad na sebi se uvek isplati i svaki dodatni trud, donosi uvek dobre rezulate. Aktivirajte se i budite spremi za promene koje donosi tržište rada. Gledajte da uvek budete najbolji za sebe, pa onda i za druge jer ćete samo tako uvek moći da date svoj maksimum u svemu što radite.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *