Majstorske radionice nezamislive su bez kompresora, a za neka domaćinstva kompresor je već odavno deo inventara. Bilo da ste ga već imali ili kupujete novi, prodaja kompresora, odnosno kupovina, ne obavlja se tako često. Zato je važno znati šta želite i izabrati najbolji odnos cene i kvaliteta. Pokušaćemo da vam pomognemo kako da izaberete najbolji kompresor za vaše potreba, ali i kako da ga što duže koristite. Bez obzira da li ste fizičko lice i kompresor tražite za ličnu upotrebu ili vlasnik firme ili radionice, ovde će biti reči i o kućnim, ali i o profesionalnim kompresorima. 

Za dug vek kompresora redovno čišćenje

Da bi vaš kompresor što duže trajao i da ne biste morali ponovo da se upuštate u avanturu kupovine i guglanja prodaja kompresora, morate ga dobro održavati. Kada završite rad sa njim svaki put ga pažljivo odložite na mesto koje nije prometno, već je zaštićeno. Kada je reč o ulju ono treba redovno da se menja i da se koristi visokokvalitetno sintetičko ulje. Takođe, kako biste izbegli pregrevanje kompresora, s vremena na vreme, očistite cilindar. Periodično odvodite kondenzaciju u za to predviđen ventil. I najvažnije do svega redovno čistite filter. Tako ćete poboljšati performanse kompresora i on će bolje uvlačiti vazduh.

Prodaja kompresora za garažu

Ukoliko ste do ovog teksta došli pretražujući na internetu pordaja kompresora za garažu, onda ste na dobrom mestu. Ako želite da svoj kompresor smestite u garažu morate voditi računa da on ne zauzima isuviše prostora i ne troši mnogo energije. Zbog toga kada krenete u kupovinu na umu imajte mali kompresor, jer će vam on omogućiti kako racionalno korišćenje prostora tako i samu iskoristivost kompresora. Ukoliko u garaži pumpate točkove ili ga koristite za karburator, najbolje je da izaberete model koji ne prelazi 12 kilograma po centimetru kvadratnom. Kada je o produktivnosti i kompresoru za garažu reč, ona bi trebalo da bude od 10 do 20 posto. Prodaja kompresora za garažu uglavnom znači da se uzimaju oni čija zapremina ne prelazi 50 litara.

Prodaja kompresora za kuću

Mnoga domaćinstva kompresor imaju kao sastavni deo opreme za kuhinju ili kao pištolj za farbanje  i krečenje. Prodaja kompresora za domaćinstvo uglavnom podrazumeva da su traženi pokretni, mobilni modeli, na točkovima, koji imaju mali prijemnik. Kada je o napajnju reč uglavnom je to 220V. 

Prodaja kompresora za profesionalce

Kada ste profesionalac onda je i mogućnost izbora veća. To znači da prodaja kompresora za profesionalce znači da se mogu pazariti i mobilni i fiksni, stacionirani kompresori. Oni koji su vezani za jedno mesto uglavnom se koriste za jedan pneumatski alata, dok se pokretni koriste u auto servisima i gradilištima, ali i prodavnicama auto guma. Oni koji su stacionarni uglavnom svoje mesto nađu u industriji i mogu da napajaju alate za varenje kao i brojne pneumatske alate. Osim toga, nismo isuviše bučni, jer su izolovani kućištem. Savremeni kompresori koji se instaliraju u industrijskim postrojenjima imaju nadzorne module, pa tako dugo vremena mogu da rade bez potrebe da ih radnik nadgleda. Neki čak imaju i tajmer i sistem samodijagnoze. Kod kompresora važi pravilo da oni kvalitetniji koštaju nešto skuplje, ali s obzirom da se prodaja kompresora, tačnije, kupovina ne dešava tako često, vredi investirati.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *