Stari namestaj

Jedna od osnovnih smernica kada poželite da promenite izgled svom stanu, svom domu ili možda prostoru u kojem radite, jeste da promenite nameštaj koji se u njemu nalazi. Ono što većina počne da radi u tom slučaju, jeste da odlaze u salone nameštaja kako bi pogledali šta je sve u ponudi i šta im to najviše odgovarra, kako po kvalitetu, tako i po izgledu, ali i cenovnom rangu. Međutim, često se događa da se stari nameštaj odbacuje zarad izgleda, iako je veoma kvalitetan i potpuno funkcionalan.

To ukazuje na to da nije uvek potrebno da se staro izbacuje napolje i zamenjuje sa novim, već da je možda potrebno uraditi nekoliko promena, koje daju savršen krajnji rezultat. Zbog toga smo vam dali u sledećim redovima nekoliko saveta kako da od nekog starog komada nameštaja, nebitno da li je to neki krevet, neki sto ili komoda, ormar, dobijete sasvim drugačiji i izgledom nov komad koji će vas oduševiti.

Okov za nameštaj

Jedna od najlakših stavki i stvari koje možete uraditi jeste da pronađete novi okov za nameštaj. Većina radnji sa alatima, propratnim materijalom za renoviranje i sređivanje domova, ima veliki izbor okova za nemaštaj, tako da uvek možete da pronađete nešto novo za svoj stari komad kojem menjate izgled. Ako tražite preko interneta predčlažemo da posetite sajt Šarka d.o.o. koji ima veliki izbor stilskih okova za nameštaj. Okov za nameštaj podrazumeva sve one ručkice, rukohvate, manje nogare za krevete i komode, šarke za nameštaj, klizne sisteme, ma sve one sitnice koje utiču na funkcionalnost, ali i krjanji izgled jednog komada. Osim toga, okov za nameštaj je zaisigurno promena koju finansijski nećete ni osetiti.

Promena mebla

Kada su u pitanju kreveti, fotelje, neke ugaone garniture, najvažnije je da proverite njihovo stvarno stanje u kojem se nalaze. To znači da je potrebno da vidite koliko je očuvan sedalni deo ležaja ili nečega drugog, da li je potrebno a se promeni još nešto drugo osim mebla i nekih sitnijih popravki. Ako je cena daleko manje od kupovine novog nameštaja, onda je promena mebla najbolja opcija. Pronađite meblo koje vam odgovara svojom strukturom, koji vam odgovara bojom i dezenom, te pozovite majstora koji će vam brzo i kvalitetno sve promeniti. Dobićete sasvim novi komad nameštaja, koji možete usput i modifikovati, jer uvek mogu naknadno da se dodaju stranice, da se uklanjaju i da pravite određene promene u dogovoru sa majstorima.

Promene na drvetu

Kada su u pitanju komadi nameštaja od drveta, kao što su komode, ormari, stočići ili nešto drugo, osim okova za nameštaj možete promeniti i samu boju datog komada. Naravno, neki komadi neće moći da se podvrgnu takvoj promeni, ali kada se radi o punom drvetu, onda su te promene moguće uvek. Nešto dugotrajniji proces je sve to, jer se drvo šmirgla dok se sva stara boja ne ukloni, a onda se pristupa nanošenju nove boje, krzo farbanje ili prskanje pumpama, u zavisnosti od željenog novog izgleda. Ovo je ujedno jedan od najpopularnijih načina promene izgleda nekog komada nameštaja, kada se određeni prostor uređuje u nešto rustičnijem stilu, što je ujedno stil koji je poslednjih godina veoma popularan u uređenju životnih prostora.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *