Umetnička dela, sofe i osvetljenje mogu da učine čuda sa izgledom vaše dnevne sobe, ali klub stolovi su ti koji zauzimaju glavno mesto na pozornici. Tu sedite sa vašim prijateljima, pričate o svom danu i opuštate se. Klub stolovi predstavljaju prazno platno na kome možete da prikažete svoj ukus i interese.

Ali, šta postaviti na sto? I koliko? Koji je idealni balans između organizovanosti i pretrpanosti? U suštini, uvek bi trebalo da izaberete ono što je praktično za vaše domaćinstvo i šta se vama sviđa, a ne samo šta je u trendu. Ali, svakako je korisno znati na koji način profesionalni dizajneri i dekorateri umeju da ukrase klub stolove. U nastavku smo pripremili nekoliko ideja za dekoraciju, koje će vam dati inspiraciju za uređenje doma.

Koristite podmetače

Većina misli da su podmetači samo način da se zaštiti nameštaj od vina ili kafe, ali podmetači mogu i te kako da daju karakter. Trebalo bi izabrati estetski prijatne podmetače koji prikazuju vaš lični stil. Mogu biti stilizovani ili šaljivi, kupljeni na lokalnim bazarima, prodavnicama suvenira ili onlajn.

Igrajte se knjigama

Knjige se prirodno uklapaju sa klub stolovima. Probajte da redovno menjate knjige koje držite na stolu tokom godine, u zavisnosti od sezone ili onoga što vas inspiriše, ili povremeno menjajte naslove, da biste održali izgled stola svežim i interesantnim. Prošarajte selekciju i, uz knjige, na klub sto postavite i ilustrovane magazine. Možete ostaviti knjigu koju čitate otvorenom, da biste napravili zanimljiv kontrast u odnosu na naslagane knjige pored. A, otvorena knjiga na stolu može biti i odličan povod za konverzaciju kad imate goste.

Dodajte dubinu ukrasnim činijama

Ukrasne činije nisu rezervisane samo za kuhinju i trpezariju. Možete kombinovati i različite teksture činija. Drvenim činijama, metalnim vazama ili mermernim kutijama stvarate vizuelno interesantnu kompoziciju. Velike dekorativne činije su odlične ako želite da sakupite predmete koji zapravo nemaju svoje mesto, kao što su novine ili magazini.

Prekrijte klub sto stolnjakom

Postavljanje stolnjaka preko vašeg klub stola ne samo da je opušten i stilizovan način da zaštitite sto od prosipanja tečnosti, već je i odličan trik da prikrijete površinu stola ako nije baš u savršenom stanju.

Postavite poslužavnik na sto

Dobro odabran poslužavnik može da naglasi dekoraciju, doda boju i teksturu i drži različite predmete koji čine dekor vašeg stola zanimljivim. Napravite kontrast tako što ćete postaviti okrugli poslužavnik na pravougaoni sto, ili se igrajte odnosima veličina tako što ćete postaviti predmete različitih veličina zajedno u harmoniji – veliki poslužavnik, malu činiju, knjigu srednje veličine i malu mirisnu sveću. Raznovrsnost veličina i oblika ima za rezultat dizajn u slojevima. A, možete i da ostvarite uniformni izgled sobe tako što ćete uskladiti dekor poslužavnika sa ostatkom sobe.

Ne možete pogrešiti sa mirisnim svećama

Klub stolovi su savršeno mesto za postavljanje proizvoda koji pomažu da vaša soba miriše prelepo. Nemojte se zadržati na jednoj sveći – slobodno postavite celu kolekciju! Samo se postarajte da se mirisi lepo slažu. Zbog svog položaja, najčešće na sredini prostorije, klub stolovi su savršeno mesto za širenje mirisa, jer će se mirisi širiti ravnomerno kroz okolni prostor.

Sveže ubrano cveće je vaš najbolji prijatelj

Kod dizajna dekora za klub stolove, cveće je nešto što dizajneri gotovo uvek preporučuju. U pitanju je van vremenski trik da se oživi prostor i učini prijatnijim. Sveže ubrano cveće stimuliše sva čula i može se menjati u zavisnosti od toga koje je godišnje doba.

Šta će se naći na vašem klub stolu zavisi, naravno, i od veličine stola i vaših ličnih preferencija. Ako je klub sto manjih dimenzija i zaista vam je potreban kao funkcionalan komad nameštaja, možete ga ostaviti potpuno “golog” ili ga samo ukrasiti odgovarajućim stolnjakom. Ukoliko ste ljubitelj minimalizma, klub sto ne morate prekriti različitim ukrasima ili detaljima. Jedna knjiga ili vaza će dati dašak vašeg ličnog ukusa. Veći klub stolovi su zgodni jer vam daju prostor i za funkcionalnost i za dekoraciju, ali su rezervisani za prostorije veće kvadrature.

Na kraju, nismo vezani za jedan određeni izgled sobe, pa ni klub stolova. Slobodno možete dodati nove predmete ako želite, možda sa nekog putovanja, ili se vaši klub stolovi mogu menjati sa promenom godišnjih doba. Kada vam je potrebno više prostora, možete ih malo raščistiti. Ako imate smeo dekor u svom prostoru, kao na primer jake bolje ili zidne lukove, vaš klub sto može da zaokruži celokupan izgled, ili naglasi rustični i skromni osećaj prostora pomoću mirisnih sveća, vaza ili osušenog cveća. Suština je da vaš klub sto može uvek da evoluira po potrebi, što ga čini idealnim mestom za igranje s dizajnom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *