Nijedan proces nije lak, a posebno nije lako kada uređujete svoj novi ili stari dom, kada ga prilagođavate sebi i svojim potrebama. Ideja za uređenje doma možete danas naći bezbroj, kao i komada nameštaja i ostalih propratnih stvari koje sve to prate. Ali, često se u svemu tome zagubimo, jer se u momentu zahtevi, želje i mogućnosti pomešaju, pa se naprave određene greške koje kada se uvide bude uglavnom  kasno za promenu. 

Iz ovog razloga vam dajemo nekoliko saveta koji će vam vredeti prilikom svakog renoviranja, manjih promena i uopšte uređenja doma. Njihovim korišćenjem uspećete da postignete šta želite, te da dobijete najviše od svog doma. 

Nameštaj po meri

Ovo je jedna od stvari koju biste sigurno voleli da vam je neko rekao ako niste kupovali nameštaj koji se izrađuje prema merama vašeg prostora. Posebno to važi za kuhinje i određene komade nameštaja, poput TV komoda, plakara i ormara. Uz nameštaj koji se izradi prema merama prostorije koristi se 100% prostora gde ste planirali da se on nađe, a ujedno dobijate i više prostora za odlaganje stvari. Uz ovakav nameštaj možete da iskoristite prostor na najbolji mogući način, da istaknete njegove prednosti, a mane pretvorite u nešto korisno. Zato uvek pri promenama razmislite o tome da određeni komad izradite prema merama, pre nego da kupite gotov proizvod u salonu.

Tepih staze na metar

Tepih staze za hodnike, spavaće sobe, za bilo gde, možete pronaći već gotove. Međutim, nikada vam neće odgovarati u potpunosti, pa u tom slučaju potražite tepih staze na metar. Prednost tepih staza je u tome što su uvek isti dezeni i boje dostupni u dve do tri širine, pa ih možete prilagoditi bilo kojoj potrebi. Pored toga, tepih staze na metar se mere po dužini i tako određujete tačnu dužinu koja vam je potrebna, a ne ona koja je ponuđena. 

Ono što je ujedno dobro jeste što tepih staze na metar omogućavaju da u celom domu imate iste staze, ali da veličinom budu prilagođene mestu gde se nalaze. 

  • Ovakve staze idealne su i za kuhinju

Budući da su metarske, vrlo lako se uklapaju u okviru površina, kao što su kuhinje, kod kojih je uglavnom manji prostor za stajanje. Tepih staze su dobrodošle u svakoj kuhinji gde postoje pločice, jer će vas štititi od hladnoće, što je vrlo važno ukoliko volite ići bosi po kući. Takođe, one mogu biti mekane, što posebno prija stopalima, u različitim bojama i dezenima, što znači da su vam razne staze dostupne na tržištu. 

Bez impulsivne kupovine!

Ako je ijedan savet zaista zlata vredan, onda je to ovaj – nemojte kupovati impuslivno. Tokom renoviranja, sprovođenja određenih promena u domu, pa čak i najobičnijeg krečenja, sigurno ćete biti u situaciji da razgledate dekoraciju, nameštaj, neke propratne elemente za dom. U tim momentima vam se može učiniti da vam svašta nešto treba, da bi odlično išlo uz nešto što već imate ili da je neohpodno da doprinese lepoti prostora. I to zaista možda jeste tako, ali… Ovo i dalje predstavlja impulsivnu kupovinu za kuću koja može da se završi kajanjem ili shvatanjem da vam to uopšte ne odgovara. Zato sve što vam se dopadne lepo slikajte, zapišite, pa kod kuće razmislite još jednom. Ako i dalje mislite da bi odgovaralo i izgledalo lepo, onda je vreme za kupovinu pravo. 

Radite za svoju udobnost

Poslednji savet jeste da ne slušate druge bespogovorno. U toku uređenja enterijera čućete mnogo saveta sa strane, ali svako će govoriti prema svom viđenju vašeg prostora i prema svom ukusu. Zato je važno da ne slušate u potpunosti, već da pratite ono što doprinosi vama lep osećaj, udobnost i komfor.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *