Savremen način života sa sobom nosi brojne obaveze koje nas okupiraju tokom većeg dela dana, a nakon toga svi želimo samo da se što više i bolje opustimo u sopstvenom domu.

Kako biste u tome i uspeli, potrebno je da svoj stan ili kuću pretvorite u ambijent koji odgovara vašim potrebama i čini da se osećate relaksirano sa svojom porodicom. Zato mnogi preduzimaju razne korake kako bi vreme provedeno u toplini svog doma učinili savršenim.

Za šta ćete se odlučiti u tom pogledu zavisi od vas samih, ali naravno, uvek se možete raspitati putem interneta ili kroz razne časopise o pojedinim metodama koje koriste drugi ljudi. 

U nastavku teksta saznajte šta smo izdvojili za vas po pitanju toga da vreme provedeno u sopstvenom domu učinite opuštajućim.

Odaberite odeću u kojoj ćete se osećati komforno

Komforna odeća je jedan od prvih uslova da vreme provedeno u toplini doma bude prijatno. Potrebno je sebi i svojim najbližima obezbediti udobnu kućnu garderobu od najfinijih materijala, jer je ona jedan od preduslova za relaksaciju nakon obavljenih dnevnih zadataka. 

Komfornu odeću možete pronaći u Jasmil online shopu i opremiti se stvarima koje su prijatne za nošenje zbog najfinijeg pamučnog materijala, dok dizajn čini da izgledate lepo, te se dobro osećate.

Polazimo od toga da je kako ženama, tako i muškarcima neophodan kvalitetan i udoban donji veš tokom celog dana. Potrebno je da materijal odgovara vašoj koži, a u tom pogledu je najčešći izbor pamuk najboljeg kvaliteta sa malo elastina, koji daje čvrstinu donjem vešu potrebnu za prijanjanje uz telo.

Dame mogu odabrati neku od spavaćica sačinjenih od nežnih materijala na dodir, koje savršeno padaju i stoje ženama sa različitom figurom. Za kućni ambijent je neophodno da se osećate lepo, a odabirom dezena koji odgovara vašem stilu bićete privlačni vašoj jačoj polovini. 

Muškarcima je od presudnog značaja materijal odeće koju nose, pre svega u kućnim uslovima, te se zato odlučuju za majice i pidžame od 100% pamuka. Nikako ne zaboravite na vaše mališane, pa im podarite garderobu koja će biti udobna i koju će rado nositi tokom igranja pred spavanje. 

Osvetljenje u vašem domu utiče na raspoloženje

Prirodno osvetljenje je poprlično značajno za odličan početak dana ili za popodnevnu kafu sa voljenom osobom nakon napornih dnevnih obaveza. Poznato je da sunčevi zraci utiču na raspoloženje, volju i energiju i doprinose boljoj atmosferi unutar doma. 

Nije svim sobama u vašem stanu potrebna ista količina svetlosti, zato je potrebno napraviti takav raspored da dnevna soba bude na sunčanoj strani kako bi primala više svetlosti. Sa druge strane, soba u kojoj spavate ne zahteva jako osvetljenje, te za tu namenu možete odabrati manje sunčanu stranu ili staviti zavese koje pokrivaju celu površinu prozora i daju vam veću privatnost.

PVC stolarija je dobar izbor za vaše prozore, ukoliko želite više svetlosti u određenoj sobi, a pored toga ne zauzima puno prostora i odgovara različitom dizajnu enterijera.

Kada se radi o osvetljenosti unutrađnjeg prostora, bitno je istaći da u zimskim danima ne stižemo da uhvatimo dovoljno dnevne svetlosti, pa nam je u kućnim uslovima potrebna adekvatna rasveta. Moderno rešenje je LED tehnologija koja je jako praktična, lepog dizajna, dok u isto vreme utiče na uštedu električne energije.

Učinite od sopstvene bašte malu oazu mira

Ukoliko živite u kući sa velikim dvorištem, sigurno znate koliko ponekad zahtevno može biti održavanje tako velike površine. Međutim, pogodnosti koje donosi fino uređeno dvorište, znatno su veće. Tokom letnjih dana se možete opuštati sa porodicom i prijateljima, a vaš kućni ljubimac se može slobodno kretati i uživati.   

Pokošena trava i baštensko cveće uticaće na to da se osećate prijatno, a ovi prirodni elementi pružiće vam mogućnost dodira sa prirodom. Takođe, u bašti možete zasaditi sopstvene biljke i održavati ih, što utiče na bolje raspoloženje i veću smirenost. 

Za one koji žive u stanu sa terasom, mogućnosti su u ovom pogledu manje, ali svakako postoje i zavise od toga koliko ste spremni da posvetite vremena sređivanju i dekorisanju. Saksije sa cvećem mogu oplemeniti pomenuti prostor i učiniti ga savršenim za opuštanje, a dobro opremljene cvećare vam mogu pomoći da odaberete ono što vama odgovara.

Saksije sa raznovrsnim cvećem su čest izbor i za unutrašnjost doma, dok je u tom pogledu bitno ukolpiti ga sa enterijerom, radi savršenog sklada modernih tonova i prirode. 

Raspored nameštaja po vašem ukusu

Ukoliko se tek useljavate u novi dom ili planirate reorganizaciju nameštaja, dobro razmislite o njegovom rasporedu. Osim njegove udobnosti koju pruža, bitno je da bude i dizajniran po vašem ukusu, a prirodni materijali su kod nameštaja dobri jer utiču na to da ceo enterijer izgleda umirujuće. 

Organizacija prostora je poprilično bitna kada se radi o tome kako neko doživljava sobu u kojoj boravi, tako da uvek razmislite o tome kako je raspored u nekoj prostoriji uticao na vaše raspoloženje i setite se boja koje su preovladavale.

Nikako nemojte dozvoliti da sobe u kojoj boraviti najveći deo vremena budu pune nepotrebnih stvari koje vam mogu uneti nervozu. U tom pogledu možete pročitati nešto više o Feng shui pravilima koje govore o uređenju enterijera i kako na pravi način obezbediti kruženje pozitivne energije.

Dobra atmosfera u vašem domu, pružiće vam savršeno mesto za opuštanje posle napornog dana. Uvideli smo da na to utiču brojni faktori poput adekvatne osvetljenosti i nekoliko biljaka radi dodira sa prirodom i boljeg zdravlja. Takođe, komforna odeća će doprineti vašem ličnom užitku i osećaju komfora, dok sa pravim izborom nameštaja i njegovim rasporedom dobijate skladan prostor sa dovoljnim brojem elemenata. Nadamo se da ste čitanjem ovog teksta dobili neke ideje kako možete doprineti boljoj relaksaciji u vašem domu. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *