zavese

Uređenje stana obuhvata čitav spisak zahteva koji se teže ispuniti, stvari koje je potrebno kupiti i dekoracije koja će doći kao šlag na tortu sređivanju. Bilo da se radi o uređenju stana radi useljenja, ili renoviranju doma, zavese imaju bitnu ulogu u celokupnom enterijeru.

Zavese su fenomenalan način da stan zablista i dobije potpuno novi oblik. Zato ne čudi činjenica da su mnoge porodice sklone čestim promenama i kupovinama novih, modernijih i upečatljivijih zavesa koje će učiniti prostor lepšim i savremenijim. Pored same estetike, zavese su itekako praktične i funkcionalne u svakom domu.

Zavese daju privatnost

Bitna uloga koju imaju zavese za dnevnu sobu, jeste da daju notu privatnosti i čine atmosferu intimnijom. Dok su prozori bez zavesa jasno vidljivi, prosto daju drugačiji utisak kada ih jednostavno zaklanjaju, bez obzira na tip stolarije. Često su u stambenim zgradama terase pozicionirane jako blizu i jednostavno je sve transparentno i vidljivo ukoliko zavese nisu zakačene na okvir prozora, unutrašnji zid ili plafon. Kada se postave, potpuno drugačiji utisak prostora se stiče, a i nema mogućnosti da neko tek tako jednostavno vidi šta se dešava u vašem stanu. Posebno što danas postoje tanke i deblje zavese, draperi i zebra varijante koje daju delimično ili potpuno zatamnjen prostor i maksimalnu dozu privatnosti.

Zavese su dekorativne

Pored toga što su zavese idealne za stvaranje prijatne atmosfere u prostorijama, intimnosti i privatnosti, ujedno su baš dekorativnog karaktera. Daju novi izgled dnevnoj ili spavaćoj sobi, kuhinji ili hodniku. Ukoliko su dobro odabrane, mogu savršeno da se uklope u uređenje enterijera i sve posetioce ostave bez daha. Zavese mogu biti u najrazličitijim bojama, potrebnim nijansama, dimenzijama i svim drugim detaljima. Takođe, stavljaju se na drvene, metalne ili plastične garnišne, ili imaju mehanizam povlačenja i spuštanja, kao što su to zebra zavese. Bez obzira na vrstu, zavese su odličan način da se unese svežina i vedrina u dom, bez velikog novčanog izdatka. Mogu se birati i prema stilovima – moderan, klasičan, rustičan, industrijski ili neki drugi. Ponuda je toliko razvijena, da je moguće zadovoljiti apsolutno svaku pojedinačnu potrebu na tržištu.

Zavese su praktične i ekonomične

Velika uloga koju zavese imaju u uređenju stanova i zaista njihovo bitno mesto, proizilazi iz njihove obimne praktične primene. Jednostano se mogu staviti i skinuti, sa ili bez štipaljkica kojima se pričvršćuju za garnišnu. Uglavnom se većina vrsta pere u veš mašini na blažim temperaturama uz doziranje deterdženta i omekšivača za svež miris, a zatim jednostano suši na vetru. Mnoge vrste zavesa se čak i ne peglaju, što znatno štedi vreme. Takođe, vrlo su ekonomične – moguće je jednu zavesu brzo i lako staviti u drugu prostoriju, tačnije zameniti im mesta i ponovo uneti novinu u svoj dom. Kako se kupuju najčešće prema potrebnim dimenzijama, cena se formira po dužnom metru, i to svakako ne predstavlja veliki trošak za koristi koje daju.

Zavese su genijalan način da unesete svežinu u svoj stan, uredite prostor i uskladite sa opredeljenim stilom enterijera. Štite od zainteresovanih pogleda prolaznika i komšiluka, daju privatnost, jednostavno se stavljaju i održavaju, i ujedno su ekonomične u pogledu korišćenja i cene. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *