Danas postoji mnogo raznovrsnih načina pripreme kafe. Razlikuju se prema stepenu automatizacije, izboru aparata i samog sadržaja ovog tradicionalnog, ali ujedno i vrlo modernog napitka. Postoji kafa u zrnu, mlevena, u kesicama kao instant napitak, kapsule za kafu, i mnogo drugih oblika.

Kapsule za kafu predstavljaju savremene doze, smeštene u malim pakovanjima od aluminijuma u kombinaciji sa zaštitnom folijom. Za ovu vrstu kafe kupuju se specijalizovani, potpuno automatizovani aparati za kafu. Kao i svaki drugi uređaj za ovu namenu, vrlo su uslužni i daju odlične napitke za nekoliko sekundi pripreme.

Kapsule za kafu su u trendu

Pored svih dosadašnjih vrsta kafe, koje nisu malobrojne ni u pogledu ukusa, niti prema načinu pripreme i pakovanju, kapsule za kafu se izdvajaju za korak ispred svih. Zauzimaju prvo mesto kao izbor koji je odličan za kancelarije, ali i kućnu namenu. Malo, aluminijumsko pakovanje uz presvlaku od folije sa gornje strane, jednostavno se koriste i daju ukuse koji do relativno skoro nisu bili poznati na našem tržištu. U svega nekoliko grama kafe, sadržan je veliki broj sastojaka, pa je moguće da svaki obožavalac ovog napitka pronaće idealan ukus po svojoj meri.

Neke kapsule za kafu su namenjene za razbuđivanje, druge za sastanke i pauze, dok su određeni ukusi smišljeni isključivo za uživanje, relaksaciju i odmor. Svaki gutljaj daje novi užitak i zadovoljstvo. Tu su klasični ukusi domaće kafe, espresa, makijata, ali i neobične doze – drvenaste forme, intenzivne, blago slatke, delikatne, čokoladne, tamne, mlečne, harmonične, aromatične i mnoge druge. Da bi se shvatio sam naziv, neophodno je da se ova kafa bar isproba, a zatim se najčešće i redovno konzumira.

Aparati za kapsule su automatizovani

Sadržaj kafe u kapsuli je unapred definisan i pripremljen za doziranje uz pomoć jedinstvenog kafe aparata. Pored uređaja koji imaju funkcije mlevenja i usitnjavanja kafe, pripreme na komandu za početak i završetak spremanja, tu su i automatizovani – njima je potreban samo jedan pritisak tastera za potpuni užitak u omiljenoj kafi. Kafe aparati na kapsule ima dozer za vodu, otvor za ubacivanje sadržaja i posudu u koju se automatski odlažu prazna pakovanja.

Kapsule funkcionišu po principu pritiska. Ubacivanjem u dozer se buši folija, sadržaj meša sa vrelom vodom i dobija omiljeni ukus kafe. Ovde izbor takođe može da bude „kratka“ ili „produžena“ kafa, bez obzira na tip ukusa. Kapsule su unikatne, i obično se biraju u pakovanju od najmanje 10 komada. Može se po želji dodati mleko, ili drugi sastojak. Uglavnom su ukusi kafe kompletno formirani i postoji uputstvo koja kapsula se priprema uz dodatak mleka, a koja ne. U zavisnosti od izbora ukusa, nekada se naknadno može dodati šećer ili drugi zaslađivač, ali primarna namena kapsula je da ih aparat pripremi u napitak čiji ukus je već unapred osmišljen i iskombinovan uz brojne sastojke.

Aparati za kafu se razlikuju prema većem broju karakteristika. Danas su jedni od najpopularnijih uređaji na kapsule, jer daju veliki broj ukusa uz brzu, jednostavnu i efikasnu pripremu. Kapsule su inovativne i uvek se plasiraju novi ukusi, tako da prosto ne mogu da dosade. Naprotiv, jednom kada se probaju, postaju deo svakodnevice.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *