working-programmer_1098-18094

Digitalizacija i digitalno opismenjavanje naroda, učinilo je da brojne i velike IT kompanije postanu još veće i uspešnije, čak da dođu do onih granica do kojih se nije ni maštalo u nekim prethodnim decenijama, kada je sve zapravo bilo u povoju i pod znakom pitanja. Međutim, to nije samo dovelo do njihovog uspeha, već do nastajanja manjih IT kompanija, firmi koje se bave ovim sektorom, te do pokretanja sopstvenih, malih biznisa. A kada pokrećete svoj biznis, bez obzira o čemu se radi, potrebno je pronaći poslovni prostor i propisno i funkcionalno ga opremiti. Šta je to najpotrebnije i koje su stavke za opremanje potrebne kada je u pitanju jedna prosečna kancelarije neke IT kompanije upravo je tema kojom se u ovom tekstu bavimo.

Osnovna oprema

Kada govorimo o osnovnoj opremi, onda mislimo na one najbitnije dodatke i njihov kvalitet koji su računaru potrebni. O kućištu računara odlučuju sami poslovi i vrste poslova koje se obavljaju, a dodatna oprema, kao što su monitor, tastatura, miš i drugi, uticaće na kvalitet i brzinu urađenog posla. Monitori boljih performansi, većeg ekrana, učiniće da posao bude lepše, bolje i brže urađen, što je posebno važno za raznorazne dizajne, dok će prateća oprema kao što je bežična tastatura, na primer, učiniti da se sve završava udobnije i lagodnije. I ne samo bežična tastatura, već je tu i bečični miš, neke slušalice, dodatni hard diskovi i slično tome. 

Prethodne dve stavke govore o oruđu za rad u jednoj IT kompaniji, a kao i kod svakog posla, nevažno da li je u pitanju frizer, lekar, automehaničar ili IT-ovac, oruđe za rad, tačnije njegov kvalitet, preciznost, funkcionalnost, biće bar 50 % dobro određenog posla, dok će ostalu polovinu svakako upotpuniti znanje onog ko radi, te veštine i sposobnosti koje poseduje, dok će za IT sektor i uopšteno IT svet biti jako važne i brojne inovacije, njihovo praćenje i usvajanje.

Kvalitetna internet konekcija

Polazimo od same osnove i onog najpotrebnijeg, a to je internet konekcija. Digitalni svet počiva na internetu, od internet marketinga do pametnih kuća i bez dobrog interneta ne bi postojalo ništa što danas imamo priliku da vidimo, isprobamo, doživimo. Shodno tome, bilo da je kancelarija prosečne ili vanserijske kompanije iz IT sektora u pitanju, dobra internet konekcija je ključ dobrog poslovanja. I u tom pogledu, naš savet ide ka smeru koji se zovi optički internet.

Optički internet se relativno skoro pojavio kod nas, tako da je mali broj građevina, stambenih ili poslovnih, koje imaju već ugrađen optički kabl za internet. Ali, naravno, optički internet je moguće skoro bilo gde uvesti i sprovesti. Ono zbog čega ga preporučujemo jeste činjenica da optički internet garantuje protok interneta po određenoj brzini bez prekida, bez nekih padova ili uspona u mreži, već je konstantan i stabilan, što obezbeđuje siguran i bezbedan rad svakoj kompaniji. A te dve stavke su svakako najbitnije za IT sektor, jer kada dođe do usporavanja, a tek kod nestajanja interneta zbog loše veze, mnogi poslovi se gube i potrebno je raditi sve od samog početka, što gubi i vreme i novac.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *