Svi volimo da nas ujutru u kancelariji pored šolje kafe čeka čista i provetrena prostorija u kojoj ćemo provesti svoje radno vreme. Da bismo imali takve uslove koji su vrlo važni za kvalitetno funkcionisanje na poslu, svaki poslodavac mora da vodi računa o higijeni prostora u kojoj rade njegovi zaposleni. 

Pre svega, misli se na redovno brisanje prašine, dezinfekciju podova i radnih površina kao i kompletnog kancelarijskog nameštaja. U tu svrhu, poslodavci najčeće angažuju spremačice koje dolaze jednom do dva puta nedeljno kako bi temeljno i do detalja očistile svaku kancelariju.  Danas vlasnici firme uglavnom preko agencija zaposle osobu koja će biti zadužena za održavanje higijene u poslovnom prostoru. 

Da bi vam kancelarijski nameštaj uvek izgledao atraktivno, sjajno i kako bi vas na duži rok služio veoma je važno da ga na pravilan način tretirate. 

 

Kako održavati kancelarijski nameštaj napravljen od drveta?

Kada se radi o nameštaju za kancelariju, u većini slučaja je napravljen od drveta. Počev od stolica, radnih stolova, do plakara i sl. S obzirom da je reč o prirodnom materijalu, potrebno je pravilo ga održavati kako bi služio što duži vremenski period. 

Najpre treba paziti da kancelarijski nameštaj napravljen o ove vrste materijala ne bude izložen visokim temperaturama jer je zapaljiv, kao i da se izbegava u prostorijama sa visokom koncentracijom vlage. Pored toga, barem dva puta nedeljno potrebno je očisti ga od nakupljene prašine i prljavštine koja nastaje svakodnevno. 

Za čišćenje nameštaja od drveta postoje posebna sredstva koja ujedno služe kao zaštita dok mu istovremeno daju potreban sjaj. Na tržištu možete pronaći razne paste, sprejeve, voskove i sl. Svi ovi proizvodi učiniće da vam nameštaj duže ostane čist. 

 

Kožni nameštaj zahteva posebnu negu

Ukoliko vam je veoma stalo kakav nameštaj vaša firma poseduje i trudite se da potencijalne kupce impresionirate ulaskom u vaše kancelarijske prostorije, sigurno ćete izabrati neki komad kožnog nameštaja. Tako će se steći utisak da ste jedna ozbiljna firma, sa dobrim imidžom.

Kada je reč o održavanju kožnog nameštaja, tu morate da budete veoma obazrivi. S obzirom da se radi o osetljivoj vrstoj materijala, ne smete pogrešiti kako ga ne biste trajno oštetili. Baš kao I za drvo, i za nameštaj od kože možete pronaći proizvode koji su specijalno dizajnirani za postizanje visokog sjaja. Tu opet treba da pazite da to budu neka sredstva koja ne sadrže puno hemije u sebi. Najbolje je da se odlučite za neku vrstu spreja koji će ne samo duže zadržati sjaj, već će i zaštititi nameštaj. 

 

Pravilnim održavanje kancelarijskog nameštaja uštedećete novac

Bilo da je reč o kancelarijskom nameštaju ili nameštaju u kući važno je da pravilno održavate vaš nameštaj kako ne biste došli u situaciju da ga menjate, a kupovina novog nameštaja zahteva veću količinu novca, zar ne? Zato vas savetujemo da budete praktični i na vreme se raspitate koji su to proizodi koje biste trebali da imate za čišćenje nameštaja. 

Tako ne samo da ćete uštedeti novac, već i vreme koje biste izgubili kada biste malo po malo kupovali nove komade nameštaja. 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *