Ne postoji dama koja je krupnija, a da nije poželela da i na plaži izgleda savršeno, uprkos višku kilograma.

Čak i ako ne uspe do letovanja taj višak da izgubi, postoji nešto što može da učini, kako bi izgledala i na plaži savršeno. Tako će povećati i svoje samopouzdanje, to je sasvim sigurno.

Odaberite pravi kupaći kostim

Ukoliko ste puniji, vrlo je verovatno da izbegavate da nosite dvodelne kostime, najpre zato što vam je neprijatno, jer smatrate da na taj način višak kilograma, koji imate dolazi do izražaja. A to je baš ono što ne bi trebalo da činite, jer ako odaberete pravi model, dvodelni kupaći kostim će vam odlično stajati.

Međutim, mnoge pripadnice nežnijeg pola koje imaju višak kilograma se stide od toga da nose dvodelni kupaći kostim, pa onda radije biraju jednodelni, jer veruju da će na taj način nagomilani kilogrami biti skriveni.

A to zapravo uopšte nije istina.

Možda ćete se vi lično osećati bolje ako nosite jednodelni kupaći kostim, ali treba da znate da je mnogo važnije da odaberete odgovarajuću boju i odgovarajući model, tako da možete uživati i u kostimu iz dva dela.

Kada birate kupaći kostim za punije, ako se odlučite za kostim koji ima dublji donji deo, onda je to pun pogodak. Na svu sreću, moda ide punijim damama na ruku, jer je sve više aktuelan trend koji uključuje modele idealne baš za žene punijeg stasa. Naime, u poslednje vreme se sve više u modu vraćaju takozvani retro kupaći kostimi. A to podrazumeva dublji donji deo, što je odlično za skrivanje nagomilanih kilograma.

Naravno da je važno i da odaberete dobar gornji deo i to najpre onaj, koji će vašu figuru na najbolji mogući način izdužiti.

Modeli koji šire

Iako se upravo damama koje imaju problem sa viškom kilograma preporučuju kupaći kostimi koji su specifični, jer je gornji deo praktično kao bluza sa karnerima, morate znati da je to ipak kontraproduktivno. Posebno ukoliko su i vaše grudi veće, ovakav model će učiniti da izgledate još krupnije.

Ako već ne želite da nosite dvodelni kupaći kostim, kod koga je donji deo dublji, onda bi svakako trebalo da se odlučite za adekvatan model jednodelnog kostima.

U principu, oni modeli koji su sačinjeni od dva dela, te gornji deo prekriva i stomak, za dame krupnije građe ili one, koje imaju višak kilograma, svakako nisu preporučljivi.

Zašto je boja kupaćeg kostima bitna?

Mnoge žene smatraju da ako nose crni kupaći kostim, na taj način će sakriti problem sa viškom kilograma. Mada to zaista jeste donekle istina, svakako je poželjno nositi kostim i u drugim bojama iz različitih razloga.

Istina, možda nećete izgledati mršavije ako nosite, na primer crveni ili roze kostim, ali ćete se bolje osećati.

Zatvorenije boje utiču negativno na mnoge ljude, pa je svakako poželjno da izaberete kostim, koji je dizajniran u skladu sa vašim ukusom.

U suštini nema poentu samo da izgledate lepo na plaži, a da se i ne osećate lepo. Naravno, ako je vaša omiljena boja crna, onda nema mesta daljoj diskusiji. A ako to nije slučaj, slobodno se opredelite i za neku svetliju boju, ali odaberite odgovarajući model.

U krajnjoj liniji, najvažnije je da se vi sebi sami svidite, te da uživate u nošenju odabranog kostima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *