Severoistočna Afrika, obala Crvenog i Sredozemnog mora sedište su jedne od najpopularnijih letnjih destinacija, Egipta. Ako je vreme da se razmišlja o novom letu i odlasku na more, a želite da posetite Egipat, letovanje će biti otvarenje vaših snova. Još od vremena u kojem je živeo poznati grčki istoričar Herodot, ova turistička destinacija je prepoznata kao veoma neobično i mistično mesto. Danas je veliko interesovanje turista za Egipat. Letovanje dobija drugačiju dimenziju kada osim plaže i mora odlučite da posetite i faraonske grobnice i druge kuturne i istorijske spomenike u ovoj zemlji.

Velika trgovačka luka i centar brojnih aktivnosti turista, ali i popularna prestonica kulture Evrope, kako se još Aleksandrija naziva zapravo predstavlja glavnu atrakciju turista. Treba ponoviti da je Aleksandriju osnovao Aleksandar Makedonski i ovaj grad se još i naziva “Kapija ka Egiptu”.

Ako se odličite da za svoj godišnji odmor otputujete u Egipat, letovanje u ovoj zemlji pružiće mnogo toga, zato ako ste u mogućnosti posetite i druga mesta koja se nalaze u blizini vašg letovališta. Najveći grad u Africi i na samom Bliskuom istoku jeste upravo glavni grad Egipta, Kairo. Njegovo poreklo datira još od pre dva milenijuma, a stecište je hrišćanske, muslimanske i jevrejske kulture i dan danas. Odaberite jedno od poznatih turističkih letovališta u Egiptu – Hurgada ili Šarm-el Šeik, a ako se već upustite u ovakvu avanturu savetujemo vam da obavezno posetite i muzej Luksor. Drevni egipatski spomenici zadiviće vas svojom veličinom, a ova turistička atrakcija veoma je poplarna, jer se može posmatrati kao tematski park.  Ono što treba napomenuti jeste da Egipat letovanja koja nudi ostavljaju veliki utisak na turiste iz svih krajeva sveta. Naime, Šarm el-Šeik je jedno od najpoznatijih ronilačkih centara, a plaže sa koralnim grebenima i neverovane obale svrstavaju Egipat u najprimamljivije turističke destinacije.

Priroda, kultura, tradicija – Egipat – letovanje koje se samo može poželeti

Ne samo istorija i kultura, već i primaljiva klima, neverovatna oaza mira i lepote, mami ljude i sa istoka i sa zapada, i iz Evrope i iz Azije. Ne čudi zašto se baš sinonim za Egipat letovanje o kojem se dugo priča i koje se ne zaboravlja. Raskrsnica kultura i različitih vera, svojevrsni muzej na otvorenom, svakako je ponuda koja se ne odbija. Iako je u vreme sezone cena uvek visoka, svakkao sebi možete priuštiti Egipat, letovanje iz bajke o kojem se dugo mašta i u oktobru i novembru, pa i u januaru. Očaravajuće plaže, more koje zaustavlja dah, korali i raznovrski morski svet, spomenici istorije, kulture i tradicije, zaniljiva turistička mesta, nenaseljena ostrva, čine Egipat posebnim mestom za svakog turistu. Zato je Egipat letovanje koje se ne propušta.

Međutim, ako ima onih koji baš i nisu u mogućnosti da sebi priušte ovu atraktivnu destinaciju, predlog je da se dobro razmisli o budžetu i mogućnostima, jer nekada zaista vredi da se malo prištedi, pa onda tek da se novac uloži u nešto ovako divno. A svakako su putovanja prava prilika kada se novac može pametno iskoristiti, jer čovek najlepše uspomene čuva u sećanju. Razmislite o ovome sledeći put kada se budete dvoumili oko nekog putovanja, a mi vam želimo srećan put!

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *