Pre nego što počnete da koristite bezicne bubice za ispite treba da proverite nekoliko stvari. Pre svega treba da sebi postavite pitanje da li se isplati iznajmiti bubicu, da li vi to stvarno želite, da li vam je to u ovom trenutku neophodno i slično. Kada na sva ova pitanja odgovorite pozitivno, onda definitivno treba da iznajmite bubicu. Inače, bubice su veoma povolje, a pritom veoma korisne. I takođe, bezicne bubice su veoma lake za upotrebu, tako da ne morate da budete neki ekspert niti bilo šta slično da biste znali da ih koristite.

Proverite ispravnost bubice

Naravno, možda je malo i nepotrebno reći, ali nije zgoreg podsetiti da pre upotrebe bubice treba da proverite njenu ispravnost. Dakle nekoliko sati pred ispit ili na primer noć pred ispit proverite kako one funkcionišu. Ovo je jako važno ukoliko ih na primer prvi put koristite. Naravno treba da odberete onu osobu sa druge strane, koja je inače upoznata sa gradivom kako bi vam lakše pomogla, odnosno kako bi znala ono što tražite. To je jako važno. Kada sve to isprobate onda ste definitivno spremni za iznajmljivanje bubica za ispit.

Proverite da li vama ovakav način prepisivanja odgovara

Prethodno smo rekli da svako može da ih koristi, ali ipak za svaki slučaj treba da proverite da li ovaj način vama odgovara. Dakle ili nekoliko sati pre ili kao što smo već rekli veče pred ispit, sa drugaricom ili drugom simulirajte ispit. Pokušajte da se uživite i da radite baš onako kako biste i na ispitu radili. Ukoliko mislite da vam nešto ne odgovara, onda probajte na drugi način. Znake sami upostavljate. Na primer, nakašljati se znači da vam drugarica ne diktira pravo pitanje, onda lupiti dva puta u mikrofon ukoliko je pogodila pitanje. Što bolje i jednostavnije uspostavite ta neka pravila, to će vam naravno biti lakše na ispitu. Što više probate veče pre, to ćete se bolje snaći. Ukoliko mislite da vi to ne možete ili vam se čini da je previše komplikovano, onda je bolje da odustanete, jer će tako biti lakše vama. Onda je definitivno vreme da sednete i naučite taj ispit.

Proverite da li postoje ometači u toj slušaonici ili na fakultetu

Obavezno naravno morate da proverite da li postoje ometači. Uglavnom se zna na kojim fakultetima ili u kojim slušaonicama postoje ometači. Pa ukoliko znate da ćete baš u toj slušaonici da imate ispit, odnosno tamo gde su ometači, onda je bolje da ih i ne koristite. Međutim, ako znate da ima ometača i ipak želite da koristite bubicu i za to postoji opcija, a to je dodatna spravica, koja se naziva antiometač i koja će vam pomoći da ipak prepišete uz pomoć bubice, jer jednostavno vaš signal neće biti ugrožen.

Proverite da li je neko pre vas na tom ispitu koristio bubice

Možete naravno proveriti i da li je neko od vaših kolega prethodno koristio bubice na tom ispitu, čisto da bi bilo i vama lakše i da biste se uverili da je i u tom slučaju to izvodljivo. Tako da kada se i u to uverite, eto razloga više da koristite i bubice.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *