Trimeri za travu su sigurno jedan od najkorisnijih i najviše korišćenih alata u svakoj kući. Izuzetno su praktični za sređivanje dvorišta i najnepristupačnijih terena. Za razliku od kosilica trimeri za travu mogu se koristiti i za uklanjanje korova, a neki i za šišanje ograda ukoliko poseduju poseban dodatak. Uz pomoć trimera ćete najlakše pokositi travu kod ograda, oko drveća ili između baštenskih leja. 

Na našem tržištu se mogu naći tri različite vrste trimera i to su:

  • Električni trimeri,
  • Benzinski trimeri i
  • Akumulatorski trimeri.

Električni trimeri za travu

Najjeftiniji trimeri za travu koji se mogu naći na našem tržištu su električni. Pošto koriste struju kao izvor energije trebaće Vam odgovarajući produžni kabl koji ćete morati da nosite sa sobom. Električni trimeri za travu su najlakši i prilično kratki, pa ih mogu koristiti i osobe koje nisu fizički najspremnije. Ako imate malu decu ovi trimeri su odličan izbor za Vas jer su u odnosu na ostale trimere najmanje bučni. Ovi trimeri nisu pogodni za velika dvorišta baš zbog toga što morate sa sobom da vučete produžni kabl koji, opet, morate negde da uključite, dakle trebaće Vam i spoljna utičnica. 

Benzinski trimeri za travu

Najčešći na našem tržištu su benzinski trimeri za travu. Kako nisu zavisni od bilo kakvog spoljnog izvora energije i ne zahtevaju punjenje baterije, benzinski trimeri se najviše koriste za košenje velikih dvorišta ili za sređivanje voćnjaka i livada u kojima nema izvora električne energije. Benzinski trimeri za travu su najjači, a samim tim i najteži, pa se ne preporučuju osobama koje nisu u dobroj kondiciji. Kako bi olakšali košenje proizvođači benzinskih trimera su dizajnirali specijalne prsluke o koje može da se okači trimer kako bi se smanjio pritisak u ramenima i rukama. U suprotnom, bez nošenja prsluka nakon košenja benzinskim trimerom, imaćete upalu koja će trajati danima. Na još jednu stvar morate da obratite pažnju prilikom kupovine benzinskog trimera, a to je njegova dužina. Može se desiti da trimer ne odgovara Vašoj visini pa će Vam košenje biti još komplikovanije.

Akumulatorski trimeri za travu

Ako želite malo jeftiniji i lakši trimer koji je nezavisan od direktnog izvora energije je onda je aukumulatorski trimer odličan izbor za Vas. Akumulatorski trimeri za travu ne moraju biti direktno priključeni na struju, već rade na baterije, koje se moraju puniti. Baterije akumulatorskih trimera rade oko pola sata, pa ako imate veće dvorište, razmislite da li Vam se isplati da čekate da se baterija ponovo napuni. Prilikom kupovine akumulatorskih trimera obavezno proverite da li baterija dolazi uz njega. Dobra vest je da, ako ne dolazi, možda može da se iskoristi baterija od nekog drugog alata istog proizvođača. Ukoliko planirate da koristite trimer za košenje voćnjaka u kojima nema izvora struje, pa ne možete da napunite bateriju nakon što se isprazni, možda bi bilo pametno da kupite rezervnu. 

Neki trimeri za travu imaju opciju da se na njih stave nastavci za sređivanje živih ograda, što je odlična opcija ukoliko ne želite ili nemate mesta da skladištite više alata.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *