Bazen u dvorištu

Ukoliko želite da uživate u svom dvorištu ili bašti, a posebno u svom bazenu, sigurni smo da znate da morate uložiti dosta truda u njegovu dekoraciju…

Kada se radi o bazenima koji se nalaze iznad površine zemlje, mogućnosti dekoracije i prilagođavanja su praktično neograničene. Uz planiranje i podnošljive investicije, možete vrlo lako stvoriti svoj lični mali Eden, u kom ćete želeti da uživate svakog dana.

Ovog puta, predstavljamo vam najveće trendove za dekoraciju bazena iznad zemlje, koji će vam definitivno pomoći ukoliko još uvek niste dopustili tom prostoru da zablista.

Dekorativni eksterijer

Eksterijer vašeg bazena može se posmatrati kao prazno platno na kom možete izraziti svoju kreativnost. Posebno nam se dopadaju varijante u kojima vlasnici koriste pločice kako bi dodali dekorativni detalj svojim otvorenim prostorima.

Svetle pločice mogu vašem bazenu dati tropski izgled, dok tamnije ili čak crne, mogu stvoriti elegantni i uglađeni izgled. Takođe, ne morate se zaustaviti na jednobojnim pločicama – možete osmisliti mozaik ili graifku koja će akcentovati lepotu vašeg prirodnog okruženja, a takođe možete koristiti i prirodni kamen koji će izgledati fantastično.

Lepota prirode

Dodavanje bujnog zelenila prostoru oko vašeg bazena može vam pomoći da zamislite da ste na nekoj udaljenoj, egzotičnoj lokaciji makar u vašim mislima. Bujne biljke, cveće i dekorativni žbunići mogu dodati još jedan sloj privatnosti ovom delu vašeg imetka.

Kada razmišljate o biljkama koje su idealne za okruženje vašeg bazena, morate uzeti u obzir stepen osunčanosti i vrste koje bi mogle da napreduju u tim uslovima. Takođe, predlažemo vam da birate biljke koje su lagane za održavanje, koje neće postati još jedna stvar na vašem spisku svakodnevnih obaveza.

Bazen nadzemni

Prostor platforme

Budući da smo se u protekle dve godine praktično navikli da provodimo svoje slobodno vreme u okrilju svojih domova, stvaranje besprekornog okruženja za uživanje je nešto što nam je zaista potrebno.

Luksuzne platforme koje se obavijaju oko bazena iznad zemlje mogu sadržati ugradne elemente, poput udobnih ležaljki, jastuka za sedenje i sličnih detalja. Sigurni smo da ćete baš tu želeti da popijete svoju prvu jutarnju kafu tokom letnjih meseci.

Nove forme i oblici

Kružni i ovalni oblici su uobičajeni kada se radi o bazenima iznad zemlje. I dok su oni klasici sa vrlo dobrim razlozima, u poslednjih nekoliko godina, neobični oblici, poput pravougaonika i umetničkih formi i dizajna, postaju sve popularniji, jer vašem dvorištu daju unikatni izgled, predstavljajući pravu stilsku izjavu.

Osvetljenje

Investiranje u rasvetu za vaš bazen i okolni prostor je trend koji će se definitivno zadržati i u godinama koje dolaze. Osim što vaš ambijent čini privlačnijim,  rasveta je takođe tu zarad base bezbednosti. Dodavanje osvetljenja ispod okapnice savršeno je za kreiranje prijatnog odsjaja oko vode, dok dekorativne lampice mogu stvoriti praktično magičnu atmosferu u kojoj ćete želeti da uživate svakog dana i večeri. Plutajuća rasveta je takođe jedna od dostupnih opcija, baš kao i magnetna zidna svetla.

Kuhinja na otvorenom

Kada letnje temperature dostignu svoj maksimum, sigurni smo da želite da imate osvežavajuće poslastice i sokove na dohvat ruke, gde god da se nalazite. Baš iz tog razloga, letnje kuhinje predstavljaju sjajan dodatak za sve vlasnike bazena, pored očiglednog prostora za roštiljanje.

Robot za čišćenje bazena

Koji god trend da odaberete, znajte da je bazen sjajno platno za izražavanje vaše kreativnosti i da ga lako možete pretvoriti u oazu u kojoj je uživanje glavni sastojak. A kako biste mogli da uživate kada god poželite, predlažemo vam da odaberete jedan od robota za bazene kompanije Maytronics, koji će se brinuti o higijeni i čistoći vašeg bazena, dok se vi opuštate i punite svoje baterije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *