Tip i način grejanja direktno zavisi od kvadrature životnog prostora, ekonomičnosti energenta i rasporeda prostorija. Bez obzira da li životni prostor predstavlja stan ili kuću, neophodan je održivi sistem sa grejnim telima koja odaju prijatan osećaj. U zavisnosti od dostupnog energenta, određuje se ekonomičnost i finansijska održivost. Najzahtevije je grejanje kupatila, naročito zbog zaštite vodovodne instalacije tokom zimskih mrazeva. Ukoliko stanovi imaju takozvano sendvič poziciju, zidovi su topliji a ušteda energije znatno veća. Dostupni su raznovrsni modeli grejnih tela, primenljivi u svakom životnom prostoru. Ukoliko u stanu nemate centralno grejanje ili drugi tip personalnog izvora, opredelite se za grejanje putem struje.

Primena grejalica za kupatila manje kvadrature

Tokom zimskog perioda godine, neophodno je dodatno zagrevanje kupatila radi prijatnijeg osećaja nakon kupanja, naročito kod male dece. Opredelite se za ugradnju grejalica za kupatilo, naročito u slobodnom kutku, pri čemu je električni izvor napajanja uvek u blizini.

Grejalica za kupatilo se najčešće montirana na zid sa posebnom namenom i toplotnim uticajem na manja kupatila. Grejalice poseduju izduvavajući sistem toplog vazduha sa ponudom kvarcnih ili keramičkih modela sa konvertorom. Savet za primenu navedenih modela usmeren je na kvadraturu prostora, lakoću upotrebe i najbolji efekat grejanja.

Montaža grejalica za kupatilo

Grejalice za kupatilo poseduju specifičnost u pogledu montaže, koja je ostvariva na površini zida. Ugradnjom grejalica na zid, ostvaruje se ravnomerni prenos toplote i cirkulacija toplog vazduha. Na osnovu termostata ili tajmera, postiže se optimalna temperatura unutrašnjosti kupatila, najminimalnije podešavanje odnosi se na 20 0 C. Moderna primena grejalica za kupatilski prostor, odnosi se na dodatnu zaštitu spoljašnjeg dela od uticaja vlage ili štetnog dejstva čvrste materije. Grejalice okačene na zidu kupatila utiču na smanjeni stepen kondenzacije odnosno stvaranja vlage. Grejalice za kupatilo Woby Haus u svojoj ponudi ima veliki izbor raznih tipova grejalica za kupatilo. Koako one koje se montiraju na zid tako i stone.

Kako odabrati grejalice za kupatilo

Funkcionalna primena grejalica za kupatilski prostor, određena je stepenom višestruke upotrebe. Osnovni primer čine kvarcni tipovi kupatilskih grejalica, čija pozicija na zidu pored grejnog tela, poseduje sistem ventilacije.

Odabir grejnih tela u kupatilima direktno zavisi od dostupnog materijala, načina ugradnje, dodatne zaštite od pregrevanja, dužine kabla, tajmera i uticaja na podešavanje snage. Najprimenljiviji tip grejalica za kupatilo upravo su kvarcni tipovi podesive snage, sa kućištem od metala i efikasnim izvorom zagrevanja.

Grejalice sa funkcionalnim izgledom poput radijatora, našle su široku primenu na većim slobodnim površinama zida. Poseduju ugrađen sistem zaštite od pregrevanja kao i termostat za podešavanje željene temperature. Njihova sekundarna funkcija ogleda se kroz primenu držača za peškire. Navedeni efekat utiče na njihovo sušenje ali i smanjeni stepen kondenzacije prostora.

Primenom električnih konvektorskih grejalica, vrši se ušteda električne energije uz održivu energetsku efikasnost. Navedeni tip konvektorskog grejnog tela, poseduje ugrađeni mehanizam sa mehaničkim i elektronskim termostatom. Birajte grejalice sa bržim sistemom zagrevanja odnosno efikasnijim prenosom toplote.

Komforna upotreba zidnih grejnih tela za kupatilo, ogleda se kroz upotrebu tajmera koji definišu jednostavniji način upotrebe. Zidne grejalice sa namenom u kupatilima odlikuju se stepenom mobilnosti  i zagrevanju drugih tipova prostorija. Efikasnost grejalica definisana je snagom grejnog tela, što definiše stepen upotrebe. Uz ugradni tajmer sa termostatom, vrši se direktno podešavanje optimalnog grejanja, rad sistema i ujednačena temperatura kupatila.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *