Rešili ste da uđete u vode ugostiteljstva, ali ne znate puno o tome? Ovde ćemo pisati o tome šta je sve neophodno da imate u ovakvim objektima.

Nakon čitanja ovog teksta znaćete sve što je potrebno da znate o opremanju ugostiteljskog objekta. 

Recepcija

Prvo što svaki ugostiteljski objekat ima jeste recepcija. Recepcija bi trebalo da bude prvo što vaši gosti vide kada uđu kroz vrata vašeg objekta. Bilo bi dobro da recepcija ima pult na koji će gosti moći da se prijave i gde ćete vi moći da proverite ime i prezime, rezervaciju ili da proverite slobodne sobe koje imate trenutno za novoprispele goste. Pored tog pulta bilo bi dobro da imate i mesto za čekanje. Nekada može da se desi gužva, a vaši gosti samo žele da sednu i odmore se malo nakon dugog puta. Takođe, tu vaši gosti mogu da čekaju vreme kada mogu da se popnu u svoju sobu, ako su došli ranije. Kao što vidite, prostorija za recepciju i čekanje je vrlo važna prostorija koju treba da imate u vašem ugostiteljskom objektu.

Restoran i kafić

Pored recepcije vrlo je bitno da imate i restoran i kafić u vašem objektu. Tu možete da nudite doručak, ručak i večeru vašim gostima, ali i možete da služite piće tokom celog dana. Ovde takođe gosti koji čekaju na svoju sobu mogu da dođu, pojedu i popiju nešto. Ova prostorija treba da bude dovoljno velika da mogu da stanu gosti iz svake sobe u nju. 

Klimatizacija i ventilacija u prostorijama

Klimatizacija i ventilacija ugostiteljskog objekta je neophodna. Klimatizacija i ventilacija kupatila, kuhinje i svih soba pruža vama i vašim gostima da budu u prijatnom prostoru sa svežim vazduhom. Uz pomoć klimatizacije im nije toplo niti hladno, a uz pomoć ventilacije im nikada nije zagušljivo. Klimatizacija i ventilacija su vrlo bitan detalj koji treba da imate u svom ugostiteljskom objektu.

Sobe

Najbitniji deo vašeg ugostiteljskog objekta treba da budu sobe u kojima će odsedati vaši gosti. Potrebno je da imate različite veličine soba kako bi zadovoljavali potrebe svakog vašeg gosta. Moguće je da vam dođe par, a moguće je da dođe velika porodica. Možete da imate sobe za dvoje i duplekse za veliki broj ljudi. Vaše sobe treba da imaju malu kuhinju koja zadovoljava sve potrebe tokom boravka kod vas. Sobe treba da poseduju kupatila i dovoljno kreveta za onoliko ljudi za koliko je određena soba namenjena. Posteljina uvek treba da bude sveže oprana i čista kao i sve u sobi. Ako nudite peškire u sobi onda oni trebaju da budu složeni i stavljeni na vidno mesto u sobi.

Kuhinja

Ako posedujete restoran i nudite hranu u njemu onda morate da imate i kuhinju. Nema potrebe da se napomene da kuhinja uvek mora da bude besprekorno čista i uredna. U zavisnosti od veličine vašeg objekta treba da imate dovoljno kuvara koji će spremati hranu za vaše goste. 

Želimo vam puno sreće u pokretanju vašeg ugostiteljskog biznisa i nadamo se da smo vam pomogli da saznate sve što je bilo neophodno za opremanje vašeg objekta. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *