Pripreme su ključna stvar u svakom segmentu života i zato je jako važno pripremiti se počevši od toga kako ćete se ove godine grejati i u kojim stovarištima nabaviti ogrev, kako pripremiti kući i na kraju kako pripremiti sebe. 

Nekome zimski dani padaju mnogo teže. Nedostatak vitamina D jednostavno nas odvodi u neku setu i mi jedva čekamo da prođu svi ti hladni dani i da dočekamo još jedno novo proleće. Međutim, treba malo i uživati u zimi, a to ćete na najbolji mogući način uraditi ukoliko se na vreme i temeljno pripremite za zimu. Ima tu i sitnica ima i krupnih stvari, koje će zaista promeniti vašu percepciju zime i učinite je jednim lepim godišnjim dobom u čijim prednostima i te kako možete da uživate. 

Provera grejnog tela

Ukoliko ne želite da vam sam početak zime počne turbuletno onda treba da proverite svoje grejno telo. To podrazumeva da očistite sve što se treba očistiti i proverite da li funkcioniše. Ako je potrebno, pozvati i majstora koji će to na stručniji način da proveri. To je vrlo važno, jer ne želite time da se bavite kada se temperatura spusti ispod nule i kada budete morali da angažujete dodatna grejna tela, jer vaša primarna ne funkcionišu na dobar način. 

Kupovina ogreva u stovarištima

Druga jako važna stvar jeste kupovina ogreva za zimu. To znači da treba pronaći najpovoljniji ogrev, ali ne samo to nego treba ispoštovati i onaj najvažniji odnos – odnos cene i kvaliteta. Postoji mnogo stovarišta, međutim, nećete na svim mestima pronaći kvalitet koji vam je neophodan. Najbolje bi za početak bilo da posetite ona stovarišta koja imaju raznovrstan ogrev – pelet, ugalj, drva, briket. I ta stovarišta na primer imaju i različite vrste drva, tako da se možete odlučiti šta da uzmete. U periodu pred zimu, određena stovarišta nude zaista dobre pogodnosti i popuste, te bi bilo odlično da upravo te popuste iskoristite. Samim tim bićete nagrađeni što ste se na vreme pripremili na zimu i onda kada svi budu bili u frci, vi ćete na miru uživati u svom toplom domu i sa viškom novca u novčaniku, koji niste planirali. 

Provera kuće-otvora, prozora, vrata

Ništa vam neće značiti ni najkvalitetniji ogrev ukoliko postoje rupe na vašoj kući, rupe između prozora i zida i ako vrata ne dihtuju dobro. Što znači da je pred zimu jako važno prekontrolisati celu kuću i videti šta tu ne valja i šta se može popraviti.

 

Velika čišćenja

Velika čišćenja uglavnom se obavljaju kada je lepo vreme, tako da iskoriste preostale sunčane dane da operete tepihe i ostale velike stvari, koje sigurno neće izdržati još jednu dugu zimu. Znamo da je to dodatni posao, međutim, bićete zahvalni sebi za sve kada dođu hladni dani. 

Očistite garažu

Pored toga što treba da pripremite svoju kuću za zimu, gledajte da pripremite i vaše dvorište, ali i vašu garažu. Ukoliko ste je tokom proleća i leta napunili stvarima, vreme je da ih raščistite, jer je uvek bolje da vam auto stoji u garaži, a ne napolju.  

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *