Osim što se roditelji spremaju za izlazak mame i bebe iz porodilišta i trude se da obezbede sve što im je potrebno u prvim danima, dileme imaju i bliski rođaci i prijatelji. Te dileme se pre svega odnose na to šta je najbolje kupiti, odnosno šta je najbolje pokloniti što će im biti najkorisnije. 

S obzirom da oba spiska mogu biti dugačka, a da nam ideje nedostaju onda kada su nam najpotrebnije, uvek je dobro ići na sigurno. U ovom slučaju reč je o kozmetici za bebe. 

Sa njom nema greške, to se brzo torši i uvek je potrebno, ali možda ne bi bilo loše da se konsultujete sa roditeljima da li postoje neke specifičnosti koje treba da znate.  

Jer je neophodna i nešto što će se sigurno koristiti

Kupanje i presvlačenje novorođenčeta jedni su od glavnih zadataka koje roditelji imaju tokom prvih meseci života novog člana porodice. To podrazumeva učestalu upotrebu raznih kozmetičkih proizvoda za bebu svakodnevno. 

Koža novorođenčeta je osetljiva i krhka i zato zaslužuje da bude tretirana sa posebnom pažnjom i kvalitetnim proizvodima. 

Osim toga zbog osetljive kože mališana važno je čime perete posuđe koje za njih koristite, kao i sa čim perete njihove stvari jer i u tom delu postoje posebni preparati, odnosno praškovi i omekšivači koji su specijalno napravljeni za te svrhe. 

Doprinosi boljem zdravlju i zaštiti kože novorođenčeta

Briga o higijeni novorođenčeta je važna tema i ona je ključna za njeno zdravlje. Rukovodeći se time šta je najvažnije za dete onda je svakako na prvom mestu zdravlje. Shodno tome treba birati i kozmeniku za bebe koja treba da bude napravljena na prirodnoj bazi. To je posebno važno jer će se koristiti skoro svakodnevno na koži mališana

Koristeći adekvatne i prirodne kozmetičke proizvode mogu se sprečiti brojni ozbiljni problemi sa kožom.

Krema za pelensku regiju koristi se svakodnevno, kupka i šampon se takođe često koriste pa samim tim i brzo troše. Zato ih je dobro uvek imati u rezervi. 

Zato kada kupujete ovu vrstu proizvoda posebno obratite pažnju na etikete i detaljno čitajte deklaracije. Nije dovoljno da stoji oznaka da je namenjeno za bebe, već je potrebno čitati detaljnije deklaraciju na kojoj piše koje sve sastojke sadrži proizvodj i od čega je napravljen. To je najbolji način da budete sigurno šta kupujete.

Važno je da proizvod bude bez parabena, silikona, parfema i sulfata. 

Tržište je preplavljeno raznim proizvodima

Raznovrsnost kada je kozmetika za bebe u pitanju podrazumeva šampone i kupke, sapune, kreme za pelensku regiju i druge vrste krema, četku i češalj za kosu, ulje i mleko za telo, vlažne i obične maramice, makazice za nokte i turpijicu, štapiće za uši sa graničnikom, ali i fiziološki rastvr u ampulama i tako dalje. 

Ako tome dodamo činjenicu i da sve navedene proizvode prave razne kompanije možete samo da zamisliste koliko je dostupnih komada na tržištu. 

Zato je lako odabrati poklon ovog tipa iz rubrike kozmetike za bebe, ali ipak obratite pažnju na sadržaj pakovanja i neka vam kvalitet bude bitniji od kvantiteta. I zapamatite, cena nije uvek garant kvaliteta. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *