Opšte je poznata činjenica da ulazna vrata predstavljaju veoma važne elemente prostora, kako zbog zaštite i privatnosti, tako i zbog toplotne i zvučne izolacije koje dopiru iz spoljašnje sredine. Ipak, osim ulaznih vrata, sve veći značaj dobijaju i sobna vrata, koja po svom kvalitetu, boji, dizajnu i inovativnim tehnološkim rešenjima predstavljaju prava umetnička dela, koja krase svaki životni prostor. 

Sobna vrata možete birati prema vrsti materijala od kojih se izrađuju, kao i prema obliku. Koja će biti vaša konačna odluka, zavisi od veličine prostorija, njihove namene, izgleda nameštaja i stila enterijera, ali i finansijskih sredstava koje možete da izdvojite. U svakom slučaju, imajte na umu da je to investicija koja bi trebalo da traje, pa i ulaganje u nju mora biti kvalitetno. 

Koji tip sobnih vrata u Beogradu su najaktuelnija?

Veliki izbor sobnih vrata nudi različita rešenja za svaki dom kojem je potrebna zamena stolarije i postavljanje nove. Sobna vrata Beograd obiluju raznolikošću materijala i dezenima koji prate savremene trendove. 

Posmatrajući vrstu materijala koji se koriste pri izradi sobnih vrata, najkvalitetnija su vrata od punog drveta. Ovakav tip vrata ocenjen je vrhunskim kvalitetom, dugotrajnošću i luksuzom, jer je drvo prirodni materijal koji ne može ništa zameniti. Drvena sobna vrata doprinose toplini svake prostorije, čuvajući tradiciju doma. Iako je finansijski najskuplja, drvena sobna vrata pružaju više od uloženog. Vrhunski kvalitet, spoj tradicionalnog i modernog, ekološki prihvatljiv, fantastična boja koja ističe lepotu drveta, daleko je ispred bilo kakve konkurencije. Osim estetike, ovakav tip sobnih vrata je i izvrstan zvučni i toplotni izolator. 

Sobna vrata od medijapana izrađuju se od presovanih drvenih ploča i veoma su aktuelna i popularna vrata, koja se koriste pri adaptaciji stolarije. Kvalitetnija i otpornija su od običnih sobnih vrata napravljenih od iverice. Kako se oblažu specijalnom folijom, sobna vrata od medijapana se mogu izrađivati u različitim bojama i dezenima, što ostavlja prostor za različita kombinovanja i mogućnosti. Zahvaljijući foliji, ovakav tip vrata odlikuje velika otpornost na grebanje i habanje. 

Osim folija, sobna vrata mogu biti i obložena furnirom. Furnir predstavlja tanke drvene ploče, koje se lepe na ploču od medijapana. Ovakva vrata su veoma moderna, jer se mogu farbati i lakirati po želji i time istaći njihova prirodna lepota. 

Vrata napravljena od pvc materijala retko se praktikuju za spavaće sobe i dnevne boravke. Kako su otporne na vlagu, najčešći su izbor za kupatilo ili kuhinju. 

Oblik sobnih vrata birajte prema nameni i veličini prostorija

Kako će izgledati sobna vrata u vašem domu, zavisiće prvenstveno od mesta gde ih postavljate. Vrata sa staklom su predodređena za hodnike, dnevni boravak, trpezarije ili kuhinju, dok su vrata od punog materijala predodređena za prostorije gde je ipak potrebna intima, kao što su spavaće sobe i kupatila. Ukoliko su vaše prostorije velike, sobna vrata mogu biti i većih dimenzija, dvokrilna ili trokrilna, dok su klizna vrata jedinstveno rešenje za manje prostorije, gde je potrebno uštedeti na prostoru. U zavisnosti od ličnih afiniteta, možete birati sobna vrata koja su glatka ili reljefna, kao i pravolinijska ili u obliku luka. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *