Sistem se menja tek kada se promene manji delovi koji čine taj sistem. Tako je i sa sistemom poslovanja velikih kompanije, menjaju se na bolje tek kada se pojedinci u karici poslovanja promene na bolje. Tek razvojem zaposlenih kao individua, menja se i razvija kompanija.

Stvorite takvu poslovnu atmosferu da zaposleni ostvaruju zadate ciljeve

Najteži zadatak menadžmenta i HR-a u jednoj kompaniji je da stvore pozitivnu radnu atmosferu u kojoj će svaki pojedinac težiti tome da ostvari svoj poslovni SMART cilj. SMART ciljevi su značajni za pojedinca ali i za timove i na kraju se njihovo ostvarenje vidi i na nivou celokupnog cilja kompanije. Pojedinci ostvaruju poslovne SMART ciljeve zato što je to njima važno, zato što u pojedinačnom rezultatu vide dugoročne efekte svog rada. Kada pojedinac postigne SMART cilj, zaposleni će pozitivnu energiju sa posla odneti u porodicu, to onda poboljšava kvalitet njegovog porodičnog i ličnog života, ali i obrnuto, uspeh ili neuspeh na ličnom i porodičnom planu donosi na posao, pa to onda utiče na uspešnost obavljanja poslovnih zadataka. Rast i razvoj pojedinca je veoma važan za rast i razvoj kompanije, a NLP tehinke za SMART ciljeve su najbolji način rukovođenja razvojem pojedinca u okviru jedne poslovne zajednice.

NLP trening je moćno sredstvo lične transformacije pojedinca, a dalje vodi ka transformaciji tima u kome on radi i boljih rezultata. Obuhvata teorijski i praktični deo koji nudi mnoge metode i tehnike razmišljanja koje će omogućiti  zaposlenom da  efikasno primenjuje NLP alate i tako postiže željene rezultate na ličnom, ali i profesionalnom planu. Naučene veštine, strategije, metode za definisanje SMART ciljeva dovode do toga da zaposleni , značajno unapređuje svoje performanse i teži ka ostvarivanju postavljenih novih ciljeva.

Šta tačno znači NLP i zašto je korsitan za SMART ciljeve?

Mnogi od nas su čuli za NLP tehnike, ali ne znaju šta tačno znači i kako izgleda u praksi. NLP je najrazvijeniji komunikacioni model na svetu, razvio se još sedamdesetih godina 20. veka sa ciljem da unapredi komunikaciju, a danas daje odlične rezultate u razvoju ličnih potencijala, unapređenja veština i ostvarivanju ciljeva i SMART ciljeva. NLP Centar organizuje grupne treninge za pojedine grupe i timove u kompanijama iz istih ili sličnih sektora kako bi unapredili komunikaciju zaposlenih, pomogli im da shvate šta zaista žele, da postanu bolji u pregovaranju i vođenju ljudi, da oslobode svoju kreativnost i rade na ostavrenju definisanih SMART ciljeva. Tokom treninga u NLP Centru stiče se temeljno razumevanje NLP-a kao tehnike koja razvija veštine koje su korisne u svakodnevnim situacijama.

Zbog čega i vi kao kolektiv ne biste hrabro krenuli u avanturu poput čudnovatog para, studenta matematike Bandlera i njegovog profesora Grindera, koji su proučavajući psihologiju došli na ideju da  rade treninge zasnovane na pitanjima, odnosno komunikaciji. Zamislili na svom početku da to bude istraživanje, a razvilo se u potpuno novi  psihološki metod nazvan NLP (Neuro Lingvističko Programiranje). Oni nisu izmislili ništa novo, samo su teoriju približili praksi. Danas se razvila čitava metodologija u toj oblasti, sa tendencijom da se sve više razvija i širi, daje odlične rezultate u ličnom i profesionalnom rastu i razvoju.  Psihologija se približila čoveku, kroz različite NLP moguće je rešiti se stresa ili poboljšati komunikaciju ili veštine potrebne za lidersku poziciju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *