Uselili ste se u nov dom. Podovi prazni, zidovi prazni, prozori prazni. Želeli bismo samo da zažmurimo i da se tu pojavi dom iz naših snova, ali čitava draž nije u tome. Naprotiv. Draž je u osmišljavanju prostora koji tek treba da bude onaj koji ćete nazvati domom, u razmišljanju kakav tepih da izaberete, koji komad nameštaja gde izgleda dobro, a pri tom je funkcionalno, šta staviti na prozore da dom dobije onu potrebnu toplinu ali i dozu privatnosti. Zato ćemo pažnju posvetiti jednom od načina da se to postigne, a to su, kada su prozori u pitanju – venecijaneri.

Jedno rešenje za sve što vam je na prozorima potrebno

Zavese i sve vrste roletni koje se koriste sa unutrašnje strane prozora, iamju višestruku ulogu u ambijentu u kom su postavljene. Naime, one su tu da pruže zaštitu od pogleda sa strane, zatim i da pruže zaštitu od svetlosti, odnosno regulišu koliko svetlosti sa spoljne strane želimo u svom domu. Uglavnom sve zavesa i roletni pružaju te važne stvari, ali venecijaneri se ipak pomalo izdvajaju od svih. Oni odgovaraju na sve zahteve i jednostavno se svuda uklapaju, pa se zato kupci vrlo često odlučuju baš za njih.

Kada se razmišljte da li da vaše prozore krase venecijaneri cena je odlučujuća

Venecijaneri su neprikosnoveni kada je u pitanju zaštita od sunca i radoznalih pogleda susedia i po još jednom kriterijumu, koji se tiče finansija. Naime, ono po čemu se izdvajaju  venecijaneri cena jeste ta  koja je niža i u odnosu na rolo i zebra zavese, koje su prigrabile popularnost proteklih godina. 

Kako prostor izgleda kada su u njemu venecijaneri

Nekada su venecijaneri bili sastavni delovi prozora u kancelarijama, nekim javnim prostorijama i slično, danas su pak uveliko sastavni deo prostora u kom živimo. Kada ste se odlučili za venecijanere, svom životnom prostoru ste podarili eleganciju, ali i neverovatno prijatnu atmosferu u kojoj u svakom trenutku možete da kontrolišete koliko prirodnog svetla želite. Pošto su laki za održavanje, mogu se videti u svakom delu kuće, i u spavaćoj i dnevnoj sobi, ali i u kuhinji i špajzu, a da pritom uvek izgledaju lepo i  uredno i da nisu upili neprijatne mirise i brojne alergene.

Za koju se vrstu venecijanera odlučiti

Kada uđete u prodavnicu gde se prodaju venecijaneri, videćete da postoji više vrsta, ali da su najčešći drveni i aluminijumski. Kao i u bici između drvene i aluminijumske stolarije, prednost odnose aluminijumski jer su lakši za održavanje, ali i dugotrajniji i kvalitetniji. Mada se drvenim ne može osporiti ta osebna rustična nota, aluminijumski se ipak mogu videti i uklopiti u te prostore koji su staromodniji.

I po pitanju dizajna su mogućnosti velike – venecijaneri se mogu farbati i to je sastavni deo njihove izrade, te boju možete birati prilikom kupovine. Ono što je pa važnije od svega jeste mehanizam pomoću kojeg se pokreću, koji mora da obezbedi jednostavno podizanje i spuštanje, ali i pristupačnost ako jednom dođe trenutak za eventualnu popravku. Da se to ne bi desilo, važno je pravilno rukovanje njima svakog dana.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *