Da bi bilo savršeno uređeno, kupatilo mora da ispuni tri uslova, a to su funkcionalnost upotrebe, estetski momenat uređenja i lako održavanje. Kada se poslažu tako jedno pored drugog, onda se čini da su to zahtevi koje nije baš lako ispuniti, jer kada god pokušate da uvedete neku promenu ispostavi se da nešto ipak fali. Međutim, imamo par predloga koji će sigurno uspeti da uklope sva tri zahteva za kupatilo, bilo ono veće ili manje.

Na samom početku je dobro jedne stvari se prisetiti, a to je da nered u kupatilu nije nikome stran. Lako je organizovati spavaću sobu, dnevni boravak, držati ih redovno urednim, kupatilo nije takvo. Konstantno je u upotrebi i konstantno je nešto u neredu, ali sve dok je čisto, nered od kozmetike, peškira ili nekih stvari nije nikakav problem.

Tuš kabine kao odlično rešenje za sva kupatila

Tuš kabine se često posmatraju kao najbolje rešenje za manja kupatila, jer ne zauzimaju mnogo prostora, a mogu se uklopiti svojim dimenzijama u najrazličitije uslove raspolaganja prostorom. To jeste jedna od najvažnijih prednosti ugradnje tuš kabine, ali nije jedina.

Funkcionalnost im je na prvom mestu, ali ne prostorna, već tokom upotrebe, jer su za starije osobe, osobe koje iz nekih razloga veoma otežano koriste kade, najbolja opcija. Sa niskim kadama ili zidane, ne predstavljaju nikakvu prepreku tokom kupanja. S druge strane, tuš kabine imaju najčešće stakla koja štite celo kupatilo od prskanja vodom, pa nakon kupanja nema potrebe da se čiste ni zidovi, ni podovi, jer je sve suvo. Dovoljno je isprati je brzinski nakon svakog kupanja, tuširanja, povremeno očistiti nekim sredstvom, te kamenac ili vlaga neće stvarati nikakav problem. Na samom kraju, s obzirom na postojanje različitih oblika, odabira stakla, tuš kabine se savršeno uklapaju u svaki stil uređenja samog prostora, te se ispunjava i taj zahtev kada govorimo o estetici enterijera.

Mozaične pločice

Jednobojne pločice umeju da izgledaju vrlo lepo, uredno, da odaju dozu elegancije kupatilu. Ali su i nezgodne za održavanje, jer se svaka tačkica na njima jako primećuje. Zato je daleko bolje rešenje postaviti pločice koje su u formi mozaika. Ne moraju da prekrivaju celo kupatilo, već da budu kombinacija jednobojnih i mozaika, što je savršeno estetesko rešenje, a ujedno olakšanje u održavanju celog prostora. Posebno je dobro mozaik postaviti gde je tuš kabina, budući da se u tom delu najviše i prlja, te je potrebno konstantno održavanje.

Zatvorene police i ormarići

Često se u kupatilima, posebno u trendovima koji vladaju poslednjih sezona, mogu videti preporuke za otvorene ormariće i police, kako bi se dekorativno slagali peškiri, kozmetički proizvodi, neki dekorativni elementi. I zaista u službi dekoracije i lepšeg izgleda ovakvi trendovi jesu vrlo korisni. Međutim, funkcionalnost često otpada, kao i lako održavanje. Na takvim policama ne možete da stavite suviše stvari, proizvoda, jer deluje neuredno i razbacano. Pored toga, vlaga privlači više prašine i nečistoća, pa je potrebno svakodnevno brisanje i čišćenje. Zato su zatvorene police, viseće ili podne, mnogo bolje rešenje, a estetiku možete rešiti nekim ukrasnim ručkama ili određenim radom koji se nalazi na vratima ormarića i polica.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *