Fotelje predstavljaju značaj komad nameštaja pri opremanju ličnog prostora, doma u kojem živite i stvaranju idealnog kutka za uživanje. Bez obzira na namenu koju želite da one imaju – za čitanje knjige, gledanje filma ili utkamice, ili ispijanje kafe kao deo jutarnje rutine – one će biti sinonim za oazu mira i sigurnosti. 

Nivo ugodnosti, opuštanja i komfornosti koji one mogu da pruže treba da bude visok. Uz ugodan i prijemčljiv dizajn fotelje predstavljaju i estetski prijatan komad nameštaja i mogu uticati na izgled celokupnog prostora.  

Zato kada se odlučujete da renovirate svoj prostor ili da opremite nov prostor u kojem ćete živeti na ove tri stvari treba da obratite pažnju prilikom kupovine fotelje

Veličina u odnosu na namenu i ostatak enterijera

Vodite računa o prostoru koji renovirate ili tek prvi put opremate, posebno pri izboru nameštaja kojim ćete isti opremiti. Dobar raspored je ključ za funkcionalnost. Male prostore mogu ,,pojesti“ velike fotelje i obrnuto. U velikim i nedovoljno dobro uređenim prostorima male fotelje mogu izgubiti smisao i ulogu. 

Zato u odnosu na prostor koji se oprema treba birati adekvatan komad nameštaja. Veličine i oblici mogu biti različiti ali oni treba da budu uklopljivi u ostatak prostora. 

Možete birate one sa manjim ili većim ručkama, sa jastučićima ili bez njih i tome slično. Ali sve to mora se uklopiti u veličinu. 

Dizajn i prilagodljivost

Dizajn fotelje igra presudnu ulogu kada je stavljanje ličnog pečata na izbor u pitanju. Da, važno je da one budu udobne. Da, važno je i da budu svrsishodne i funkcionalne. Ali dizajn i te kako može uticati na celokupan utisak i izgled prostora. Ali utiče i na raspoloženje. 

Najbolje je tražiti kombinaciju onoga što vi želite i onog dizajna koji će se uklopiti u ostatak enterijera i dekora. Možda ste ljubitelj elegantnijih modela sa tradicionalnim načinima izrade gde je naglasak na vrhunskom radu. Ili možda više volite komade koji su dizajnirani za moderne savremene domove, minimalističkog stila. 

Fotelje su dostupne u mnogo različitih oblika i dezena, a ako ne možete da nađete savršen komad u lokalnim radnjama koje vas okružuju, lako ih možete potražiti na internet tržištu. Osim toga, za potpuno unikatni i orignalni komad nameštaja možete angažovati nekog ko se privatno bavi ovim biznisom i koji će vam stvoriti savršenu fotelju iz snova po vašim zahtevima i željama. 

Pri tome vodite računa da se taj dizajn, dezen i način izrade uklapaju u ostatak enterijera jer će ona svakako biti centar pažnje svih posetilaca. 

Obratite pažnju na materijal od kojeg je napravljena

Pitali smo stručnjake iz firme Atlas da nam nešto više kažu o tome na šta treba obratiti posebnu pažnju kada je u putanju materijal izrade. Kada se ovaj komad nameštaja kupuje, osim prethodne dve stvari, važno je da obratite pažnju na materijal od kojeg je napravljen. To je lako kada u salonima nameštaja možete i da vidite i da isprobrate svaki komad koji vam se svidi. Ali ovo postaje izazov prilikom kupovine putem interneta. Zato obratite pažnju na materijal od kojeg su napravljene. 

Ovo je važno jer i te kako utiče na krajnji kvalitet proizvoda, ali i na kasnije održavanje i čišćenje. Čak i kada je reč o drvenim komadima, važno je da znate koji se smatraju kvalitetnijim u odnosu na ostale. 

Ako se odlučujete i za jastučiće radi dekoracije i povećanja udobnosti obratite pažnju i na materijal od kojeg su oni napravljeni. 

 

One Reply to “Tri stvari na koje treba obratiti pažnju kada se kupuje fotelja”

  1. Bukvalno mi se desilo to što pominjete u tekstu. Imam ogromnu fotelju, koja je pojela prostor. Ali, kad sam je kupila, stan je bio sređen drukčije i bilo nas je jedno manje. Danas je sve drukčije, a ta divna velika fotelja mi stoji u spavaćoj sobi i zauzima ogroman prostor. Još sam uz nju sam kupila i divnu podnu Xenonlight lampu, jer sam imala u glavi kutak za čitanje. Imam ga i dalje, ali više nemam prostora za yogu. 🙁

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *