sve za kupatila

Kupatilo je za neke oaza mira i opuštanja, zato treba voditi računa da ono bude adekvatno opremljeno i sređeno. Sve za vaše kupatilo mora da bude adekvatno krenuvši od kade, tuš kabine, wc šolje, lavaboa, mašine za pranje ili sušenje veša.


Osim funkcionalih karakteristika bitna je i dekoracija. Tuš kabine od kaljenog stakla. Kada je mali prostor u pitanju pravilni raspored je veoma bitan faktor, pa se o svakom ponjedinačnom segmentu sanitarne opreme vodi računa. Postavlja se pitanje šta je bolje rešenje tuš kabina ili kada? Tuš kabina je uvek pravo rešenje za enterijere malih kupatila. Antiplah folije se ugrađuju u stakla tuš kabine i sprečavaju nastanak kamenca, ove folije nisu vidljive golim okom. U zavisnosti od prostora koje imate u kupatilu, tuš kabine mogu biti pravougaonog, kvadratnog, ili polukružnog oblika.

Sve za kupatilo treba da bude tako da je maksimalno prilagodljivo i uklopljeno u enterjer vašeg kupatila. Tuš kabine se mogu instalirati i na gotovu keramiku, bez tuš kade. Staklo na tuš kabinama je kaljeno, što znači da prilikom fizičkog udara staklo se ne raspada već ostaje povezano i ne postoji mogućnost da se neko ko se nalazi u tom kupatilu povredi. Sve za vaše kupatilo danas je dovedeno do savršenstva kako u estetskom pogledu tako i funkcionalnom. Neka sve za vaše kupatilo bude adekvatno odabrano.

Kako izabrati adekvatne pločice za kupatilo?

Svaki kupac ima svoju predstavu u glavi o svom idealnom kupatilu, međutim kada odu u neki salon oni se zbune oko odabira zbog široke ponude koja im se nudi. Postoje pravila koje će vam pomoći da suzite izbor oko odabira pločica, i odaberete one prave:

  1. Za manja kupatila birajte standardne veličine pločica 30×60 do 30×90 u kombinaciji sa mozaikom. Ukoliko odaberete velike pločice imaćete više sečenja što u finalnoj ugradnji može izgledati ružno.
  2. Kobinujte dve vrste ili dve boje pločica.
  3. Koristite neutralne pločice u kombinaciji sa jakim dekorima, koji razbijaju vizuelnu monotoniju.
  4. Keramika može biti mat, sjajna ili polusjajna. Izbegavajte polirane pločice u podovima kupatila ili kuhinje zbog klizanja.
  5. Za tuš kabine obavezno koristite pločice koje se ne klizaju

Finalni izbor zavisi od ličnog ukusa, međutim trendovi i kombinacije se vremenom menjaju. Neke kompanije su se skoncentrisale na to da proizvode pločica velikih formata, dok su neke fokusirane na proizvodnju pločica malih formata.

Trend u dizajnu keramike je upotreba manjih pločica, različitih šara gde se pri slaganju dobija interesanta struktura zvana „pečvork“.

Pločice za kupatilo

Izborom pločica koje svojim izgledom imitiraju parket ili brodski pod ne možete pogrešiti. Osim toga što se mogu postaviti u kupatilu ili kuhinji, mogu se postaviti i u dnevnoj sobi. Ovakve pločice se ne preporučuju da se postavljaju u prostoriji koje već na podu imaju parket, jer nadvozivanje dve iste strukture u istom prostoru nikad ne mogu da izgledaju dobro.

Parket pločice su dobre jer se mogu kombinovati sa svim drugim pločicama ili mozajkom, i tu nema greške. Luksuzni mozaik sa nečijim likom može biti dobar ukoliko želite da razbijete monotoniju u svom kupatilu. Zato birajte pametno pločice za vaše novo kupatilo.

Pročitajte još korisnih članaka u kategoriji porodica i dom i učinite vaš život jednostavnijim.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *