Viked je trenutak kada treba da ugodite sebi, kada treba da uživate maksimalno, da se opustite. Ukoliko imate i neke druge slobodne dane, naravno treba i tih dana da imate u vidu da je uživanje ono što je potrebno vama. Nekada zaista treba da se potrudimo da sebi ugodimo maksimalno, da se opustimo, da ni o čemu ne razmišljamo, da nam bude lepo i da uživamo, da se posvetimo sebi, da oslušnemo svoje misli, da nam jednostavno bude ugodno u tom trenutku.

Hrana je ono što nas diže, hrana nam daje energiju i pokreće nas. Moramo imati u vidu da je hrana naš saveznik, ali isto tako može jako loše da utiče na nas ukoliko biramo nešto što nije baš tako zdravo. Tako da – treba da birate hranu koja je zdrava, koja vam prija i koju volite. Ovde nećemo govoriti o receptima, spremanju hrane i slično. Ovde pre svega govorimo o atmosferi.

Ako vam se ne sprema ručak – naručite

Ako osetite da nemate volje za spremanje ručka, ili nemate snage za to, onda treba da naručite hranu. Dostava hrane postoji u mnogim gradovima u onim manjim i u onim većim. Međutim, kada je dostava hrane u pitanju i kada govorimo već o specijalnom ručku, onda ni ne treba da vam govorimo da ne treba da naručite picu, da ne treba da naručite pljeskavice ili tako nešto slično. Ovde govorimo o malo specijalnijoj hrani, kako biste se i i vi osećali u tom trenutku specijalno. Dakle bilo da organizujete ručak samo za sebe ili organizujete ručak za više ljudi, to treba da bude nešto specijalno, ali naravno ne morate da preterujete. Možete na primer da napravite suši. Mnogi restorani zapravo vrše i sushi dostavu. Naravno treba da nađete one restorane koji nude dostavu hrane, odnosno dostavu sušija, ali koje to zapravo i najbolji mogući način i spremaju. Dakle, nebitno je ako neko vrši dostavu hrane, bilo da je to u pitanju dostava sušija ili dostava neke druge hrane, ako oni ne znaju to lepo da spreme. Dakle, naručite hranu iz već proverenih restorana ili već proverenih kuhinja, koje se inače i bave dostavom hrane. Zašto je važno da odaberete dostavu hrane, a ne da napravite hranu. Naravno, ovo ne mora uvek da bude pravilo, ali je u nekim slučajevima ovo je izuzetno koristan mehanizam. Zato što se ne umarate spremajući, zato što ne razmišljate kako će to ispasti, da li će biti dobro, da li će biti loše i slično. Samo naručite hranu, ona vam stigne i vi samo treba da prilagodite i atmosferu, i kojoj ćemo govoriti u narednom pasusu.

Atmosfera je važna

Kada ste se već odlučili za dostavu hrane, u ovom slučaju dostavu sušija, onda treba da napravite i atmosferu. Izaberite najbolje tanjire, a štapići će vam umesto prirbora stići zajedno sa hranom. Zatim, izaberite pogodne čaše, ali i pogodno piće. Da li će to biti alkoholno ili bezalkoholno, na vama je da odlučite. Zatim izaberite i sveće, koje će krasiti vaš dom.

Šta obući?

Koliko god vam ovo u ovom trenutku delovalo smešno, ovo je zapravo jako važno. Da biste se zaista osećali posebno, morate tako i da izgledate, ali i da atmosfera bude takva. Naime, ako ste izabrali dostavu sušija, onda ćete se i u skladu sa tom hranom obući. Naime, možete obući nešto što je blisko japanskoj modi, staviti štapiće u kosu, staviti crveni karmin, podići kosu i slično. Zaista je važno i da se dobro osećate.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *