Skoro da nema osobe koja ne bi želela da ima uređen dom kao iz snova. Ovde ne mislimo na luksuzno opremljen stan sa skupocenim nameštajem, već, pre svega na udoban i prijatan ambijent u kojem ćemo se lepo i ugodno osećati. 

Postoje određeni trikovi koji mogu biti od koristi kako da za malo uloženog novca u potpunosti promenite izgled enterijera i oplemenite ga nekim novim detaljima. Neke od njih možete pročitati u nastavku teksta. Možda vam posluže kao odlična inspiracija za unošenje pojedinih novina u svoj dom.  

Tapete na zidovima – jeftina opcija koja za rezultat daje velike promene

Postoje pojedini trikovi za preuređenje enterijera koji ne zahtevaju veliko ulaganje, a za rezultat vašem domu mogu pružiti nesvakidašnji i potpuno drugačiji izgled. Ovde konkretno mislimo na tapete koje se mogu lepiti na svim ravnijim površinama poput zidova, iverica, pločica i sl. 

Pa tako jedan zid u dnevnom boravku možete obložiti zanimljivim dezenom tapeta i dobićete potpuno nov ambijent u prostoriji u kojoj najviše svog slobodnog vremena provodite kada ste kući. Danas su itekako popularne tapete koje imitiraju neki prirodni materijal kao što je drvo ili kamen, pa vizuelno mogu pružiti potpuno drugačiji i unikatan efekat. 

S obzirom da se radi o samolepljivim folijama koje su veoma jednostavne za upotrebu, nećete morati da angažujete majstora za ovu vrstu posla. I sami ih možete zalepiti bez velikih poteškoća. 

Sada je pravo vreme za nove tepihe

Iako nam leti tepisi praktično nisu ni potrebni, sada je pravo vreme da ih promenite ukoliko su vam stari već dotrajali. U mnogim salonima možete naleteti na popuste i tako kvalitetan tepih pazariti po pristupačnoj ceni, znatno nižoj nego kada biste ga kupovali tokom jeseni ili u zimskom periodu. 

S obzirom da im trenutno nije sezona, pametno je iskoristiti ovaj period za nabavku novog, i na taj način uštedeti kada je kućni budžet u pitanju. Čupavi tepisi su veoma moderni zadnjih nekoliko godina i pružaju poseban osećaj topline u svakom domu.  

Dajte prostoru određenu notu dekoracije

Da li znate da samo par ukrasnih jastuka ili prekrivač neobičnog i zanimljivog dezena mogu potpuno promeniti svaki ambijent bilo da se radi o dnevnoj ili spavaćoj sobi? Ukoliko imate par starih manjih jastuka koje ne koristite, dovoljno je da kupite isto toliko ukrasnih jastučnica i postavite ih na ugaonu garnituru. Iznenadićete se postignutim efektom. Još ako uz to dodate neku podnu lampu i svetlo usmerite ka dekorativnim jastucima, dobićete toplu i ušuškanu atmosferu u kojoj ćete uživati. Uz to ukoliko se odlučite za svetlije tapete, kontrast možete napraviti sa jarkim dekorativnim jastučićima.

Usmerite pažnju na pojedine detalje

Sitni detalji nekada učiniti totalni preokret u svakom domu, naročito ukoliko su osmišljeni sa ukusom. Reč je o ne tako skupim detaljima, koje možete kupiti u većini radnji koje se bave prodajom raznoraznih potrepština za kuću. Zanimljiva vaza, veštačka biljka u dekorativnoj saksiji, slika iz nekoliko delova kao i ram sa vašim omiljenim slikama samo su neki od primera kako možete osvežiti svoj dom uz svega nekoliko detalja. Svakako, svom domu daćete dozu autentičnosti kroz tapete koje se uklapaju uz moderne detalje.

Opcija je zaista bezbroj. Dovoljno je da budete malo kreativni i inspiracija će sama doći. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *