Renoviranje porodičnog doma zahteva velika ulaganja, mukotrpan i dug postupak rada, kako na organizaciji, tako i na samom postupku implementacije plana. Iako, naizgled komplikovan i težak posao, renoviranje kuće izaziva nesvakidašnje emocije i uzivanje u obavljanju datog posla. Prilikom renoviranja doma poželjno je voditi računa i o malim stvarima, poput rolo zavesa, zebra zavesa, tepiha, saksija i slično. Upravo takve stvari mogu oplemeniti prostor. 

Primena rolo zavesa tokom opremanja stana

Rolo zavese u poslednjim godinama, nalaze sve češću primenu kako u domaćinstvu, tako i u radnom porstoru. Njime se opremaju prostorije objekata javne namene, kancelarije, skole… a sve ide u korak sa činjenicom da su izuzetne za održavanje i upotrebu. Zahvaljujići jednostsavnom mehanizmu rolo zavese se na jednostavan način mogu podesiti i prilagoditi baš kako se želi. Rolo zavese beleže značajnu trgovinsku moć. Rolo zavese su idealne za osveženje dnevnog prostora. Na lak način uspostavlja se sklad između ostalog nameštaja.

Oplemenite vaš kutak zebra zavesama

Zapažena je pojava sve češće korišćenih zebra zavesa u opremanju dnevne ili spavaće sobe. Zebra zavese rade na principu mehanizma sa lančićem sa bočne strane. Preko lančića podešava se šrafura, i položaj zavee. Zebra zavese su idealne za vaš dnevni prostor, odišu prefinjenošću i otmenošću. Dezeni i šrafure su raznolike, jednobojne, mat ili sa prisustvom štrasa. Tako da se svaki ukus može podmiriti. U dnevnoj sobi poželjno je odabrati smirenije tonove, dok se u spavaćoj sobi mogu očekivati vedrije nijanse. 

Renoviranje zidova i podova

Oplemenjivanje dnevnog ili radnog prostora sitnicama, može biti izuzetno korisno. Sitnice unose radost i toplinu. Prilikom renoviranja stana, obavezno se mora povesti računa o zidovima i podivima. Podive je poželjno prehoblovati i prelakirati pre samih radova na zidovima. Nakon toga se gletuje i kreči. Krečenje je bitna karika u lancu sređivanja doma. Boje zidova možete sami izabrati, mada je poslednjih godina izuzetno aktuelna bela boja. Jedan zid je poželjno da bude druge, jače nijanse, pa će se tako ostvariti kontrast. Zidove je poželjno uklopiti sa zebra ili rolo zavesom, u zavisnosti o kojoj zavesi je reč. Lusteri su često prevaziđen detalj, pa se u poslednje vreme sve češće postavjaju plafonjere. Međutim, kristaklni i stakleni lusteri, nikada ne izlaze iz mode. 

Promena prozora

Pored zidova i podova, prozori su bitan segment tokom renoviranja kuće. Zamena stolarije je jedna od možda najskupljih segmenata renoviranja. Kupci se obično odlučuju za PVC stolariju. Drvena stolarija je uvek u modi, ali zbog mnogih otežavajućih okolnosti i nedostataka obično ostaju u zapećku. Zamena prozora inicira i krečenje nakon radova. Promena prozora uslovljava i zamenu zavesa. Na bele PVC prozore, najbolje se uklapaju rolo zavese na taj način, svetlosti će biti u izobilju. Stolarija može biti u bilo kojoj boji, ali obavezno je pravilo da ne sme bitno remetiti izgled stambene zgradi ili pak kuće,kao i da se mora stopiti sa fasadom. 

Renoviranje stana ili kuće zahteva dug vremenski period. Pored vremena provedenog na renoviranju, uzeti u obzir i velika materijalna ulaganja, trud i druge poteškoće oko pronalaska majstora, materijala i slično. Nakon grubih majstoriskih radova, sledi onaj najlepši deo kada se useljava nameštaj, nameštaju zebra ili rolo zavese, tepisi i drugi predmeti koji će biti od koristi za oplemenjivanje doma. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *