Zamena prirodnih zuba za veštačke, potreba je koja se realizuje u određenoj starosnoj dobi ljudi. Kako sam kvalitet prirodnog osmeha, izdržljivost i otpornost zuba varira od jedne do druge osobe, tako se razlikuju i vremenski intervali u kojima se postavljaju neizostavni zubni implanti. Cena usluge se razlikuje od jedne do druge stomatološke ordinacije. 

Kada su u pitanju zubni implanti cena se određuje na osnovu stanja u vilici svakog pacijenta, ali i odabranog rešenja za novi, blistavi i svež osmeh. Magičnim tehnikama i inovativnim metodama ugradnje protetike, vrhunski stomatolozi i protetičari stvaraju čaroban osmeh, koji izgleda potpuno prirodno. Svakako, ugradnja proteze, mosta i implanti su investicija u budućnost koja košta, ali vredi jer daje kvalitan osmeh koji traje decenijama.

Inovativne tehnike postavljanja protetike

Postoji nekoliko tradicionalni i modernih rešenja za dobijanje osmeha koji stvaraju veštački zubi. Oni se mogu postaviti u vidu protetskog fiksnog rada, odnosno mosta, na prethodno učvršćene implantate. Sa druge strane, to može da bude i proteza, kao i stavljanje navlake na postojeći koren zuba, ili uz metalni dodatak, poznat kao „kočić“. Inovativna tehnologija iznedrila je bezbolna, efikasna i brza rešenja, kao što je ugradnja mosta na 4 osnovna i jedina implantata, poznato kao koncept All on 4. 

Kada se biraju zubni implanti cena varira u zavisnosti od složenosti same procedure, kao i odabira tona boje, rasporeda i materijala izrade novog osmeha. Na taj način, razlikuju se keramički zubi, kao i kompozitna varijanta. Na osnovu postavljenih implantata, istovremeno se dobija privremeni protetski most koji se nosi nekoliko meseci, a zatim se vidi i finalni rezultat vrhunske protetike – novi zubi, koji se pričvršćuju na već ugrađenu osnovu.

Zubni implanti – cena kao investicija u budućnost

Kada se biraju najbolji zubni implanti cena nema veliku ulogu u donošenju konačne odluke. Razlog za to je činjenica da blistavi osmeh je ono što će dugi niz godina, u kontinuitetu i bez tegoba krasiti lice. Naime, u današnjim stomatološkim ordinacijama mogu se pronaći raznovrsne metode ugradnje veštačkih zuba, koje se istovremeno veoma razlikuju u pogledu cenovnih rangova. U moru ponude, nalaze se ona rešenja koja koštaju nekoliko hiljada evra, ili čak nekoliko desetina hiljada evra, što je neverovatna, ali često odabrana usluga, posebno za poznate ličnosti. Čuveni All on 4 sistem zubnih implantata podrazumeva uslugu koja se sastoji iz dela hirurgije i protetike. 

Naime, kada se postavljaju zubni implanti cena se odvojeno određuje za taj deo, uz sve prateće troškove izrade i ugradnje vezivnih elemenata, zatim kontrolne preglede, kao i privremeni protetski most. Hirurški deo ugradnje implantata i svih drugih navedenih elemenata, kreće se na nivou od 3.000 evra. Sa druge strane, kada se nakon nekoliko meseci postavljaju finalni zubni implanti cena se potpuno odvojeno definiše i kreće na nivou od oko 3.000 evra, u zavisnosti od materijala i složenosti odabranog rešenja, što se plaća prilikom stavljanja novih zuba. Na taj način, u dvostrukom procesu koji ne košta previše, dobija se novi osmeh, a sa uštedama u džepu.

Kada se biraju najbolji, kvalitetni i pedantni zubni implanti cena je rezultat konkretnih želja, potreba i samog stanja pacijenata. U najvećem broju slučajeva, uviđa se veliki značaj zdravog osmeha, pa novčani izdatak ima manju ulogu u poređenju sa primenom inovativnih, bezbolnih i efikasnih tehnika. Još kada se sve to obezbedi uz otpimalne troškove, osmeh na licu je zagarantovan.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *