frizider

Opremanje kuhinje nikada nije jednostavan posao. Postoji mnogo stvari o kojima je potrebno razmišljati, koje je potrebno pametno i dobro isplanirati, da biste na kraju dobili praktičnu, sasvim funkcionalnu, a estetski kuhinju koja odgovara vašem ukusu, potrebama i samom stilu. Sve to skupa znači da se svaki delić prostora koji imate na raspolaganju treba premeriti, odrediti šta je potrebno gde da ide i kakvi delovi kuhinjskih elemenata ili koji i kakvi kuhinjski aparati su vam potrebni, da bi na kraju bilo sve baš tako kako ste i zamislili. 

Kada su sami elementi u pitanju, odgovor koji će vam dati najbolje rešenje jeste izrada kuhinja po meri, jer se tako svaki ćošak, svaki deo slobodno prostora može iskoristiti da izgleda lepo i da bude sasvim funkcionalan i u službi lakog snalaženja i kuvanja i spremanje hrane sa zadovoljstvom. Kada su, pak, kuhinjski aparati u pitanju, saveta ima mnogo. Jako popularno je uzeti ugradnu ploču sa ringlama, ugradnu rernu, ugradnu sudo mašinu, jer osim što će vam dati besprekoran izgled celokupnom prostoru, uradiće jednu mnogo važniju stvar, a to je da će vam u velikoj meri uštedeti prostor, koji biste inače izgubili postavljanjem samostalnog električnog šporeta ili samostalne sudo mašine. Kada je frižider u pitanju, verovatno mislite da nema mnogo razmišljanja, dimenzije su standardne za manje i viće, ukoliko je u pitanju kombinovani frižider on će uštedeti prostor koji bi se iskoristio za samostalne frižider i zamrzivač i tu se cela priča završava. Ali, ipak nije tako, jer postoji frižider sa zamrzivačem koji će vam uštedeti mnogo toga, koji će se uklopiti baš tamo gde biste želeli i koji će pružiti vrhunski izgled svakoj kuhinji u koju se ubaci. Verujemo da smo te već i zaniteresovali, ali tek će interesovanje porasti kada otkriješ šta sve može da poseduje i kako može da se uklopi frižider nove generacije iz porodice Bosch

Bosch XXL kombinovani frižideri

Bosch frižiderBaš kada pomislite da od frižidera ne možete da tražite više od onoga što on pruža i čemu služi, onda se na tržištu pojave dve dimenzije Bosch kombinovanih frižidera koji reše česte probleme prilikom opremanja kuhinje. Najpre, postoji Bosch kombinovani frižider 60 cm širine, što je širina koja je standardna za frižidere inače. Ali, pored njega postoji i XXL kombinovani frižider širine 70 cm, koji daje veću zapreminu i mogućnost većeg skladištenja namirnica, za čak oko 20% više namirnica može da stane samo zbog uvećanih 10 cm u širini kombinovanog frižidera. Tajna je sasvim sigurno u besprekornom unutrašnjem dizajnu koji je celokupan prostor iskoristito na najmaksimalniji mogući način. Ono što će posebo obradovati svaku domaćicu, bez izuzetka, jeste da XXL verzija kombinovanog frižidera omogućuje ono što nijedan do sad nije, pa ne samo da cela velika lubenica može bez problema da stane unutra, već i plehovi i tepsije iz šporeta, koje zbog svojih dimenzija nikada nije bilo moguće ostaviti, već je neki kolač ili neka pečena hrana morala da se prebacuje u tanjire, posude, kako bi se ostavila u frižideru. Sada, uz ovaj Bosch kombinovani frižider više ne mora da se radi, što znači da ćete u velikoj meri štedeti vreme prebacujući iz poduse u posudu, pa onda čisteći sve te iskorišćene sudove zbog samo jednog jela. Već jedna ušteda je evidentna, zar ne?

Ušteda prostora

Svi znamo da je frižider potrebno odmaći od zida ili nekog dela kuhinjskog elementa, jer vrata frižidera ne mogu onda sasvim da se otvore ukoliko su uz nešto. Veći problem je što ako vrata ne otvaraju u potpunosti, onda ne može sve da se normalno ubaci ili izbaci iz frižidera. Kada smo govorili o perfektnom dizajnu unutrašnjeg dela kombinovanog frižidera, on je prebačen i na svoju spoljašnjost, pa B osch XXL kombinovani frižider može u milimetar biti pribijen uz zid ili neki kuhinjski element, budući da su vrata dizajnirana tako da im ništa ne ometa otvaranje celih 90 stepeni. Na taj način, samostojeći XXL kombinovani firižider iz Bosch porodice daje vam mogućnost da svoju kuhinju isplanirate apsolutno u milimetar, jer nakon njegovog postavljanja neće postojati nikakav problem koji bi vas omeo u tome da uživate u spremanju, uživanju ili jelu u vašoj kuhinji. Standardnim frižiderima je potrebna udaljenost od nekih 10 cm od zida ili drugog aparata, kuhinjskog elementa, što znači da pored one vremenske uštede koju smo pominjali, ova prostorna je daleko bitnija, jer vam može poslužiti da neki element ostavite većim, a svakako je mnogo estetski prihvatljivije kada je sve u ravni i bez bespotrebnih razmaka koji „udaraju“ u oči.

Skladištenje hrane

Već smo napomenuli kako je unutrašnji dizajn, kako frižidera, tako i drugog dela, tj. zamrzivača takav da je prostor apsolutno iskorišten i omogućuje maksimalnu upotrebu za što više skladištenja namirnica. Kao i kod standardnih, tako i Bosch XXL kombinovani frižider poseduje police na vratima, koje služe za odlaganje flaša, tetra-pak ambalaža, nekih teglica, jaja i slično. Police su urađene od sigurnosnog stakla koje je sasvim sigurno i nema bojazni da se može polomiti kada nešto teže ostavite na njima. Ono što je posebno dobro, jeste što imaju mogućnost proširenja, pa na njima možete odložiti više hrane nego što je to slučaj sa standardnim frižiderima. Pored toga, izrađene su na takav način da i pored veće količine namirnica, koje su teže, na jednoj polici, možete vrlo lako da je povučete ka sebi kako biste nešto uzeli bez zavlačenja ruke, što je inače kod frižidera zaista bila misaona imenica. Na ovaj način uvek imate vrhunsku preglednost svega što vam je u frižideru i nema mesta besciljnom traganju.

U donjem delu frižidera, nalaze se VitaFresh fioke koje su često najvažnija stvar kod ovog aparata. vitaFresh fioke čine da namirnice ostanu sveže najduže moguće, bez gubitka boje, minerala, vitamina, pa ih tako možete duže držati u frižideru, što sa sobom povlači i činjenicu da možete kupovati i veće količine voća i povrća, jer vam neće propasti dok ga ne pojedete. Budući da se radi o kombinovanom frižideru, deo zamrzivača se nalazi u donjem delu, sa tri prostrane, široke i duboke fioke koje će biti dovoljne da se skladište namirnice za jednu porodicu, a često i više. Fioke su, takođe, od sigurnosnog stakla, pa ćete uvek lako videti šta vam se gde nalazi i brzo ćete to moći da uzmete bez zadržavanja pored hladnog vazduha koji je u zimskim mesecima često neprijatan.

Bosch XXL kombinovani frižideri su odlično moderno rešenje za vaše kuhinje, bile one zatvorenog ili otvorenog tipa, jer su estetski odlični koliko i funkcionalni. Uz sve to, do 15. novembra, svako ko uzme ovaj frižider dobija 2 plus 3 godine potpune garancije, što je fenomalnih 5 godina, više nego dovoljnih da otkrijete da li ste zadovoljni ovakvim kućnim, tačnije kuhinjskim uređajem.

Ovaj frižider možete kupti u radnjama Studio SM, ovlašćenom prodavcu Bosch bele tehnike ili putem njihovog sajta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *