Da li znate da je jedan od najvećih izazova, čak i profesionalnim dizajnerima enterijera, uređivanje malih stanova i uopšte malih stambenih prostora? Osim što je potrebno da sve bude funkcionalno, bitno je da se ostvari visoki estetski cilj koji je u skladu sa željama i potrebama onih koji će tu živeti, a ta dva je nekada vrlo teško sklopiti.

Međutim, najčešće je zbog visokih troškova teško unajmiti nekoga ko se ovim poslom bavi, pa je bitno da znate kako sami sve da isplanirate i kupite, a da uspete da u ovom procesu uređivanja malog stana uštedite prostor, kako samostalno da ga učinite što funkcionalnijim, te da uz sve to ne odvajate visoke cifre, jer je poenta uštedeti na svemu onome na čemu može da se uštedi. Možda deluje nestvarno i nemoguće, ali imamo za vas nekoliko saveta koji će vam u svemu tome sigurno pomoći.

Zaboravite glomazne police za TV – Nosači za TV za uštedu prostora

Nosači za TV su nešto što zahteva vrlo malu novčanu investiciju, tako da to sigurno nećete možda ni računati kao neki trošak. Osim toga, nosači za TV ne zahtevaju komplikovanu montažu i unajmljivanje montažera, pa to možete uraditi i sami. A ono što daju je od velikog značaja. Umesto da kupujete komode za TV, koje nisu jeftine, a samim tim i da oduzimate već malom prostoru, nosači za TV vam mogućavaaju da iskoristite zid koji vam je svakako prazan, te da ispod TV-a prosstor iskoristite kako želite. Možda za neki manji ormarić, komodu za garderobu ili za trepzarijski sto, što je jedan od odličnih načina uštede prostora kod manjih stanova. Uz sve to omogućiće vam da TV gledate iz bilo kog ugla u stanu, jer većina nosača poseduje mogućnost da TV izbacite napred i okrenete levo-decno, te i da ga nagnete ka dole.

Zebra zavese

Zebra zavese su dobre iz više razloga. Jedan od njih svakako jeste to što bez sumnje oplemene ceo prostor i učine ga daleko lepšim i boljim. Budući da ih ima u različitim bojama, ali i dezenima, vrlo je lako uklopiti ih u ostatak enterijera, bez mnogo muke, te će vam estetski cilj biti odmah ispunjen. S druge, bitnije strane, ukoliko nemate roletne, one će vam biti perfektna zamena, jer pružaju skoro potpunu zamračenost, a samim tim i privatnost. Roletne i njihova ugradnja zahtevaju dosta ulaganja, a naspram njih su zebra zavese vrlo jeftine, te na taj način možete uštedeti dodatni novac koji možete da uložite u nešto drugo. Ako su vam potrebne zebra zavese možete pogledati više detalja na sajtu Lukić Rolet.

Nameštaj po meri

Saloni nameštaja uglavnom nude nameštaj koji je po standardnim merama. I dok za ležaje, garniture to nije veliki problem, ormari, kuhinje i neke komode, trpezarijski stolovi, uzeće vam dosta prostora, a opet neće ispuniti sve što vam je potrebno. Zbog toga je za male prostore najbolje rešenje raditi nameštaj po meri. Na taj način se viseći kuhinjski elementi mogu postaviti sve do plafona, a to isto važi i za ormare i plakare. Uz sve to, možete iskoristiti neke ćoškove, pa čak i prostor iznad vrata za neke police, što u velikoj meri koristi i štedi prostor. A naravno, sigurno ćete uštedeti i novac, jer je često nameštaj po meri jeftiniji od onog iz salona.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *