uređenje kupatila

Ukoliko planirate uređenje kupatila ove godine, za modernu adaptaciju ove prostorije nećete morati da napravite previše izbora.

Naime, dizajneri koji diktiraju trendove su, kada je renoviranje stana u pitanju, prednost dali jednostavnim formama i vizuelnom dodiru prirode.

Stoga vam i predstavljamo spisak svih elemenata za moderno uređenje kupatila po svim pravilima sezone, onih osnovnih delova čiji ćete odabir veoma lako napraviti u svega tri koraka.

Birajte mat nameštaj za kupatilo

Prvo i osnovno, dizajneri nalažu da se za trendi uređenje kupatila ove sezone odmah odustane od sjajnog ili lakiranog nameštaja.

To znači da ćete isti morati ili da zamenite ili, što je mnogo jeftinija varijanta, prefarbate i sredite.

Kao dominantna boja izdvaja se mat bež, koja će biti aktuelna i u narednom (dužem) periodu.

Nju u stopu prate tamnije nijanse sa vidljivom teksturom drveta, koje uostalom čine i osnov za uređenje kupatila u duhu prirode.

Pored same boje i pitanja sjaja, ono što će takođe biti od izuzetne važnosti jesu i same forme nameštaja. Naime, zatvorene ili zastakljene police više uopšte nisu IN, i uveliko ih zamenjuju u potpunosti otvorenosti ormarići, na koje ćete smeštati peškire i sitnice.

U skladu sa tim, ono na šta posebno morate obratiti pažnju ukoliko želite baš ovakvo uređenje kupatila jesu i boje peškira i svih tih detalja koji će sada biti vidljivi. Dekorateri predlažu da se i ovom prilikom okrenete nijansama zemlje ili pak tonu kapućina za što neutralnije sitnice, pogotovo ako je vaše kupatilo manje kvadrature.

Trendi pločice većih dimenzija

Kad smo već pomenuli kvadraturu ove prostorije, ono što posebno iznenađuje jeste da će se moderno uređenje kupatila bez obzira na njegovu veličinu svesti na izbor pravougaonih pločica što većih dimenzija.

Pogađate, i ovom prilikom sjaj zamenjuje sve mat verzije, a izbor se pravi u skladu sa nameštajem – bež u svetlijoj nijansi uz taman nameštaj i obrnuto.

Jedino što će načiniti iskorak iz ovog donekle krutog pravila koji su nametnuli dizajneri jeste uređenje kupatila ili makar jednog njegovog dela poput spa centra, te će se iznad kade ili u okviru tuš kabine postavljati uzdužne tanke pločice sa teksturom drveta koje, uz to, i vizuelno utopljavaju prostor.

Dakle, ukoliko želite moderno uređenje kupatila, ova stavka vam neće zadati nimalo muke prilikom odlučivanja.

Hit kupatilska oprema ove sezone

Kažu da je u sitnicama posebna čar, jer one mogu da u potpunosti izmene svaki enterijerski stil, te isto važi i za uređenje kupatila koje možete učiniti modernim i samo izborom sledećih detalja.

Na prvom mestu, tu su sva sredstva za ličnu higijenu, od sapuna za ruke do šampona, spakovana u iste bočice sa pumpicom. Poseban predlog za moderno uređenje kupatila jeste da birate one keramičke ili pak one od plastike sa teksturom keramike, u bež ili tamno-braon nijansi. Za ravne površine bi mogli da se odlučite za dekorativne silikonske mušeme različitih dezena, koje su veoma praktične, a u isto vreme i prostoru daju poseban šmek.

Njih bi trebalo da prati ogledalo čiji ram će biti od istog materijala i u istom tonu kupatilskog nameštaja. Kada je oblik ogledala u pitanju, u obzir dolazi samo pravougaoni.

Istog jednostavnog oblika i boje treba da bude i držač za peškire, te tako svaki, i najmanji element, ostaje u skladu sa ostalima.

Naravno, uvek se možete ‘’igrati’’ i sa rasvetom, i uz pomoć nje kreirati specifičnu atmosferu. Ali uvek imajte na umu da rad na bilo kojim električnim instalacijama treba preuzeti profesionalni električar, i da te poslove nikako ne pokušavate sami da radite.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *