beograd

Bilo da su vaši prijatelji iz Srbije, regiona, Evrope ili sveta, budite uvereni da ćete u Beogradu uvek naći dobro mesto po njihovim merilima. Naravno, prethodno je poželjno da budete upoznati sa onim što vaši prijatelji vole, a onda treba samo da to iskombinujete sa raznoraznim mogućnostima koje Beograd pruža. Uvek postoji mogućnost i da ih vašim izborom iznenadite i da to bude vrlo pozitivno iznenađenje za njih.

Kada su u pitanju dnevne aktivnosti, važna istorijska mesta, mesta po kojima je Beograd prepoznatljiv treba odmah da vide. Međutim, ovde se akcenat više stavlja na tom noćnom provodu, po kojem je Beograd na široko poznat.

A za smeštaj ne morate brinuti, jer apartmani Beograd pružaju sve što je neophodno za udoban boravak bez ikakvih problema.

Skadarliju ne smeju da propuste

Bilo da vaši prijatelji vole ili ne vole ovakvu vrstu provoda, kafansku u ovom slučaju, to ne bi trebalo da bude razlog, da ne posete ovu vrlo značajnu ulicu glavnog grada. Ukoliko vaši prijatelji ostaju samo jedno veče, onda bi bar dan trebalo da iskoristite i sprovedete ih ovim krajem.

Zašto je Skadarlija nezaobilazna? Zbog svog istorijskog značaja, zbog velikih imena koja su živela, boemisala i provodila vreme baš u ovom delu grada. Zbog toga što su u Skadarliji nastale neke od prvih kafana u Beogradu. Zbog toga što još uvek, na neki način, čuva izgled kakav je imala kada je i nastala. Zbog toga što iako se nalazi u samom centru grada, ipak ne liči na sve ono što čini jedan moderan grad, već čuva crte svog vremena i odoleva sadašnjici.

Gardoš – druga nezaobilazna opcija

Naselje u Zemunu – Gardoš, iza sebe ima bogatu i vrlo zanimljivu istoriju. Opet, bilo da vaše prijatelje vodite preko dana ili u toku noći, morate se dobro pripremiti i informisati, kako biste uspeli da im rečima dočarate sve ono što ovaj kraj krije.

Kafane i restorani, tik do Dunava, uz koju tamburicu, rečnu ribu i domaću srpsku rakiju, pružaju neverovatan užitak.

Verujte da će i vaši prijatelji koji dolaze iz drugih zemalja uživati u tom neverovatnom trenutku. Mora se priznati da je u toku kasnog proleća, leta i rane jeseni, ova destinacija vrlo popularna. Sa pogledom na reku i sa čašom u ruci, a muzikom pored uva, vaši prijatelji, ali i vi, trenutno ćete zaboraviti na sve što vas muči i potpuno se prepustiti trenutku.

Omogućite im i ono o čemu se priča – splavovi su neizbežni

Stranci uglavnom žele da vide šta je to posebno u beogradskom noćnom životu. Retki su oni kojima se beogradski noćni život nije svideo. Očigledno je da nisu bili na pravim mestima. A kada se spomene taj buran noćni provod, verovatno većini na pamet padnu, šta drugo do splavovi.

Stranci su prvenstveno iznenađeni niskim cenama pića, jer uglavnom dolaze iz zemalja gde noćni provod i te kako košta. Zatim, i svim ostalim čarima.

Postoje različite vrste splavova, a vi odaberite one, za koje mislite da bi mogle najviše da se dopadnu i da prijaju vašim prijateljima.

Poznati beogradski restorani

Ukoliko vas ne zanimaju tamburaši, elektronska muzika, splavovi, kafane, onda je možda najbolja opcija da vaše prijatelje izvedete na finu večeru u neki od dobro poznatih beogradskih restorana.

Ukoliko ih i sami posećujete onda nećete imati problema sa izborom. Ukoliko baš i niste dobar poznavalac, uvek je najbolje rešenje da odaberete one najstarije i najpoznatije, tako nikada neće napraviti grešku.

Izaberite im odgovarajući smeštaj

Na koje god mesto da izvodite vaše prijatelje, vrlo je važno da oni bezbedno stignu do svog smeštaja. Ukoliko vi niste u mogućnosti da ih primite u vaš dom, onda se pobrinite da budu smešteni u kvalitetnim apartmanima u Beogradu. Pravi izbor su apartmani Beograd, koji se nalaze u blizini centra grada, kako bi oni i bez vas mogli da prošetaju. Takođe, izaberite im one apartmane u kojima će se osećati udobno i do kojih neće dopirati buka grada.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *