Svako od nas ima neko svoje mesto u domu koje još naziva i svojim kutkom gde voli da provodi vreme i gde se njegova energija obnavlja, a baterije dopunjuju. Ipak, ako bi statistički gledali gde najviše vremena u toku dana provodimo to bi na prvo mesto stavilo dnevni boravak.

Ovaj višenamenski kutak za odmor, druženje sa prijateljima i rodbinom, gledanje omiljenih serija i filmova i centar svih porodičnih zbivanja treba da bude u skladu sa vašim stilom i željama, a ujedno i udobno i komforno mesto. To nije lak zadatak. 

Da biste bili sigurni da ste stvorili bazu za omiljeni deo doma gde pijete kafu, odmarate se i punite baterije pratite sledeće tri stavke. 

Odabirom kožne ugaone garniture obezbeđujete udobnosti i kvalitet

Pored odabira adekvatne kožne ugaone garniture u smislu veličine, oblika i dimenzija važno je i kakvog je dezena i udobnosti. Posebno je bitna boja nameštaja koji zauzima centralno mesto u svakom dnevnom boravku. Pozicioniranje kožne ugaone garniture biće određeno u odnosu na to da daje maksimalnu funkcionalnost. Ako imate manji prostor birajte svetlije boje jer ga one vizuleno čine većim, dok u većim dnevnim boravcima možete birati i tamnije.

Iako su kožne ugaone garniture svoju popularnost stekle ranije njihova današnja prednost ogleda se u tome što kožne ugaone garniture možete poručiti u skladu sa sopstvenim željama i potrebama. Dizajnerska kožna ugaona garnitura je svakako komad nameštaja koji će biti prevashodno zaslužan za sofisticar izgled i sjajan stil. A njena vrednost biće povećana činjenicom da će se tako unikata prenosite sa generacije na generaciju.

Još jedna prednost kožne ugaone garniture ogleda se u tome što predstavlja isplativu investiciju koja prostoru daje potrebnu glamuroznost uz visoku praktičnosti i komfornost. 

Oplemenite zidove umetničkim slikama

Dizajneri enterijera ovde upozoravaju na veoma čestu grešku koju ljudi prave, a to je postavljanje slika bliže plafonu. Oni preporučuju da sliku okačite u visini očiju (što bi u proseku bilo na oko 150 cm od poda) odnosno tako da možete bez napora da uživate u njoj. 

U skladu sa modernim stilom to treba da budu jednostavni komadi bez mnogo detalja i boja uglavnom vezani za geometrijske oblike i jasne linije. 

Kada se ovi komade uklope u celokupan dizajn i atmosferu doprineće osećaju komfornosti i prijatnosti. Oni predstavljaju hranu za dušu i izazvaće osmeh na vašem licu svaki put kada se nađu u delokrugu vašeg pogleda.

Unesite duh prirode kroz saksijsko bilje ili sveže cveće u vazama

Kako cveće tako i generalno govoreći o bilju možemo izneti mnogo argumenata zašto su dobri za uređenje bilo kojeg prostora. Ali mogu biti poseban detalj za unutrašnjost prostora čime bi se obezbedio duh prirode i zelenila u moru statičnih stvari. Ujedno su dobri i za prečišćavanje vazduha u prostoru. 

Kod odabira saksijskog bilja i cveća treba imati na umu šta je najbolja opcija za konkretan prostor zbog dostupnosti svetlosti u istom. 

Za koju god opciju da se odlučite, jedno je sigurno – uvođenjem cveća i bilja u vaš dnevni boravak učinićete ovo msto lepim i ugodnim ambijnetom za boravak. A raznovrsan izbor nam daje mogućnost da u ih u potpunosti uklopimo sa ostatkom eneterijera i stilom koji negujemo. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *