Jedan od osnovnih problema sa kojima se susreću mnogi ljudi prilikom uređenja bilo životnog, bilo radnog prostora jeste najpre izbor između brojnih proizvoda na tržištu, odnosno njihove cene. Nema sumnje da, bez obzira koliko neko ima novca na raspolaganju, nema razloga da neki proizvod plaća više nego što je potrebno. Upravo iz tog razloga bi trebalo da svako ko odluči da renovira kupatilo najpre izvrši svojevrsnu analizu brojnih proizvoda, koji se mogu naći na tržištu, kako bi na osnovu svega toga odabrao ne samo one koji će imati najbolji efekat u okviru konkretnog prostora, nego isto tako i one koji se mogu smatrati povoljnijim.

Kada su u pitanju keramičke ili granitne pločice, cena se razlikuje naravno, kao što se razlikuje i kvalitet tih proizvoda. Ipak, da biste odabrali onaj koji je najbolji za kupatilo u vašem stambenom ili poslovnom objektu, trebalo bi uzeti u obzir karakteristike i jedne i druge vrste pločica, a na prvom mestu njihove dimenzije, pa tek onda doneti odluku o tome da li su bolje keramičke ili granitne pločice. Cena svakako jeste bitna, ali kao i u mnogim drugim slučajevima, definitivno ne bi trebalo da bude ono po čemu se konkretni proizvodi biraju. 

O čemu treba voditi računa prilikom izbora pločica?

Iako nema nikakve sumnje da novac treba uštedeti koliko god je moguće prilikom uređenja određenog stambenog ili poslovnog prostora, to svakako ne bi trebalo da se odrazi na kvalitet. Iz tog razloga i napominjemo da kada su u pitanju bilo keramičke, bilo granitne pločice, cena naravno igra bitnu ulogu u izboru, ali ni u kom slučaju ne bi trebalo da bude od presudne važnosti. 

Takođe treba uzeti u obzir i činjenicu da se jedna i druga vrsta pločica razlikuju ne samo po karakteristikama, budući da je dobro poznato da su granitne pločice ne samo mnogo izdržljivije, nego i mnogo kvalitetnije od keramičkih, a i mnogo lakše za održavanje, već i po dimenzijama. 

Baš zato što se u velikoj meri razlikuju ne samo dimenzije granitnih pločica različitih proizvođača, nego i dimenzije keramičkih i granitnih pločica uopšte, kao i način postavljanja, ali i trajnost, u tom smislu gotovo se može smatrati nemogućim upoređivanje ova dva proizvoda. 

Granitne pločice – cena

S obzirom na to da se na tržištu mogu naći brojne granitne pločice, cena im svakako nije jedinstvena. Razlikuje se ne samo u odnosu na proizvođača i karakteristike samog proizvoda, već i u odnosu na dimenzije. 

Upravo zato što se na tržištu mogu naći granitne pločice različitih dimenzija, odnosno različitih proizvođača, ali i zato što postoje proizvodi različitih dezena, te generalno načina postavljanja, to je svakako najbolje posavetovati se ili sa nekim ko ima iskustva u tome ili sa nekim ko je možda imao prilike da bira za svoj prostor keramičke ili granitne pločice. Cena svakako jeste bitna, ali ona varira, odnosno na cenu utiču brojne karakteristike.

Upravo iz tog razloga je uvek najbolja opcija zatražiti mišljenje stručnih lica o tome, a najbolje majstora koji će biti zadužen za postavljanje pločica u kupatilu, bez obzira da li se ono nalazi u okviru stambenog ili u okviru poslovnog prostora. Jedino tako može biti izbegnuta vrlo neprijatna situacija, do koje može dovesti loš odabir pločica. Naime, treba imati na umu da kada su u pitanju granitne pločice, cena svakako nije niska, pa je u tom smislu vrlo važno pravilno odabrati.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *