Turska pruža spektar najrazličitijih iskustava i svojom ponudom nadmašuje očekivanja. Stoga je tradicionalno među najzastupljenijim destinacijama za odmor, a ako još uvek nisi, vreme je da je doživiš baš 2023. godine.

RAZVIJEN TURIZAM

Zbog bogate i šarolike ponude mnogi se turisti opredeljuju za Tursku, a potom joj se rado vraćaju. Zanimljiva je i za kratka putovanja, prolećna ili jesenja, novogodišnja, ali ipak najpopularnija tokom leta. Razlog tome jeste veoma razvijen turizam i sjajna ponuda koja se može naći u morskim gradovima, duž više od osam hiljada kilometara duge obale, koja se proteže pokraj četiri mora.

BOGATA ISTORIJA I KULTURA

Boravak u zemlji koja spaja Evropu sa Azijom nesvakidašnje je iskustvo, jer ona nije na međi samo kontinenata, već i kultura, tradicija i običaja, koje je utkala u sebe: od antičkih, preko vizantijskih do osmanskih, i islamskih i hrišćanskih. Svedočanstvo je istorije minulih epoha, što potvrđuju mnogobrojna arheološka nalazišta, muzeji i tvrđave, bogomolje, oličeni fantastičnim arhitektonskim dometima. Svaki odmor upotpunjuju i interesantna kuhinja, koja neretko predstavlja spoj anadolijske tradicije sa mediteranskim uticajem, gostoljubivost, čuveni bazari i cenkanje.

DOBAR PROVOD

Moderni rizorti, sa barovima i bazenima, te akva-parkovi, klubovi, veliki i mnogoljudni gradovi, kao i atraktivna zabava u vidu ronjenja, jedrenja, leta balonom i mnoge druge aktivnosti čine Tursku izuzetno popularnom destinacijom. Osim dnevnog, bogat je i takozvani noćni život, čineći odmor u svakom smislu potpunim i interesantnim. Svakako, za leto i odmaranje najvažnije su fantastične plaže i prekrasno more, kojima ova zemlja obiluje.

POPULARNE LOKACIJE

Mnogo je gradova koji svojom ponudom privlače turiste iz celoga sveta, upravo jer osim sjajnog odmora tokom leta pružaju mnogobrojne doživljaje, nalazeći se u različitim delovima zemlje. Svakako, pored Istanbula, koji je atraktivan tokom cele godine, često posećena primorska mesta jesu Kušadasi, Kemer, Belek, Alanja, potom Bodrum, Antalija, Side i mnoga druga. Svako od njih čuveno je po raskoši prirode, arhitekturi, kulturnim znamenitostima, ali i ponudi u smislu smeštaja, plaža i provoda, a u okviru svakog letovanja uvek se mogu uzeti i izleti po želji, kojima će se celokupan doživljaj upotpuniti. O detaljima svakog mesta za odmor najbolje je pogledati ponudu za Tursku leta 2023, koju nude naše turističke agencije, a potom o svim pojedinostima informisati se na internetu.

PUTOVANJE KOJE JE ISPLATIVO

Turska će svojom ponudom, u svakom smislu, opravdati ukazano poverenje svim posetiocima. Iako je izvesno da pojedina iskustva nemaju cenu, takođe je tačno da Turska spada u red popularnijih destinacija za letovanje upravo zbog dobrog odnosa cena i usluga, odnosno povoljnosti aranžmana. Pretežno ljudi ne odlaze na odmor u ovu zemlju u sopstvenoj režiji, već preko organizovanih putovanja. Zbog bogatstva sadržaja, ova je zemlja popularna je među turistima svih generacija, pa tako i za porodice sa malom decom.

PRONAĐI PONUDU I REZERVIŠI

Leto je sve bliže, tako da, ukoliko još uvek nisi, vreme je da pronađeš aranžman koji ti odgovara i rezervišeš ga. Naime, usled velike popularnosti, „Turska leto 2023” sa dolaskom toplih dana ponovo je postao vrlo pretraživan pojam, tako da nemoj gubiti vreme – odluči se za leto koje ćeš zauvek pamtiti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *