Prvi zraci sunca u prolećnim danima pravi su znak da je vreme za ispijanje omiljenog ukusa kafe ili čaja na udobnoj terasi ili raskošnoj bašti. Vitamin D koji se crpi iz sunca vrlo je koristan za vitalnost organizma, a na otvorenom prostoru se može stvoriti neiscrpna baza upijanja dobre energije i hranljivosti duha i tela uz komfor baštenske garniture. 

Da bi bašta bila oaza za relaksaciju i odmaranje uz cvrkut ptica i blag vetar, potrebno je nabaviti praktične, udobne i moderne stvari, jer je u današnje vreme uživanje potpuno uz osećaj zadovoljstva svojim okruženjem. Dvorište je pravo mesto za realizaciju inspirativnih ideja u pogledu dizajna, nameštaja i dekoracije, a sjajan odabir za odmor su baštenske garniture. 

Baštenske garniture od ratana – izbor za komfor i uživanje bez granica

Savršeno upletene i kvalitetne niti baštenske garniture od ratana, osvojile su srca modernih kupaca. Zbog savršene estetike, vanvremenskog dizajna, trajnosti i čvrstoće, ratan je postao najpopularniji izbor u savremenom dobu. Dostupan u širokoj paleti boja, od kojih su za baštenske garniture najatraktivnije univerzalne nijanse kao što su crna, braon, siva i bela, u pitanju je materijal koji se savršeno uklapa u svaki dizajn dvorišta, kvadraturu i opremljenost. 

Baštenske garniture od ratana mogu da se kupe u kompletu, najčešće kao dvosed, trosed i fotelje, a često su dostupne i ponude za samostalno kombinovanje pojedinačnih komada nameštaja za dvorište. Vrlo su praktične u pogledu montiranja, jer se sklapaju u nekoliko poteza i dekorišu specijalnim jastučićima, što je i način dobijanja osećaja komfora i udobnosti. Pored svega navedenog, baštenske garniture od ratana se jednostavno održavaju, uz čišćenje vlažnom krpom i čuvanje u zatvorenom prostoru tokom hladnih zimskih dana i padavina.

Ostali elementi vanvremenskog uređenja bašte sa akcentom na stil

Osnovni element uređenja otvorenog prostora za uživanje jesu baštenske garniture, među kojima dominira ratan kao materijal koji se najviše preferira. Uz to, neophodno je odabrati i odgovarajuće suncobrane, dekorativne biljke, rasvetu i brojne druge sitnice koje će učiniti da bašta izgleda savršeno. Pored toga što su baštenske garniture izbor broj jedan za svaki otvoreni prostor, neophodno je obezbediti i udobne jastuke za sedenje i naslanjanje, za dobijanje punog užitka sedenja i udobnog leškarenja u dvorištu. 

Fenomenalne dekorativne biljke poput cvetnih nota, žbunja, stabala i listova, mogu da naprave fantastičan hlad čak i u prolećnim danima. Specijalna led rasveta u beloj ili šarenim bojama, odlično se uklapa uz moderan stil baštenske garniture. Sve to, način je da bašta bude inovativno uređena, ali i moderno opremljena – rasveta daje i potrebnu svetlost, garniture udobnost, a biljke vrše prirodne procese stvaranja kiseonika i privlačenja insekata. Za dvorište kao iz snova, dodatno se kupuju i ležaljke, ljuljaške, kao i dekorativne figure za besprekoran stil, eleganciju i dekorisanje prirodnog zelenila, cvetnih aranžmana i mirisnih nota. 

Baštenske garniture nezaobilazan su element uređenja moderne bašte i već sada se mogu kupiti za predstojeće sunčane prolećne dane. Kada se kombinuju sa kvalitetnim suncobranima, dekorativnim biljkama i modernom rasvetom, definitivno imaju moć da od bašte stvore magični prostor koji je sa stanovišta stila unikatan, a sa aspekta udobnosti i više nego ležeran, komforan i raskošan. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *