Deca su naše bogatstvo i svakako da želimo najbolje za njih. Jedna od najvažnijih stvari u odrastanju su kvalitetne igračke za decu bez kojih je nemoguće zamisliti detinjstvo.

Na nama, odraslima, je da izaberemo najbolje modele i tako pružimo detetu osnov za zdrav razvoj. Prave igračke za decu se biraju u skladu sa uzrastom i interesovanjima deteta, ali moraju da budu i napravljene od kvalitetnih materijala, potpuno ne škodljivih po dete.

Kako izabrati edukativne igračke, a da su i zanimljive? Gde je najbolje kupiti takve igračke?

Igračke za decu – vrste

Igračke za decu najmlađeg uzrasta su najčešće one do godinu dana ili nešto starije. Sve su ujedno i edukativne igračke jer su ili zvučne ili vizuelne ili konstruktivne ili motoričke ili kombinacija ovih modela.

U ovom uzrastu se kupuju sve igračke koje nemaju sitne delove i bezbedne su čak i ako je dete stavi u usta. Me smeju biti komplikovane za upotrebu, dobro naležu u maloj šaci i izazivaju radost i oduševljenje jer su šarene, zanimljive i prave buku.

Igračke za stariju decu se i dalje biraju prema uzrastu samo su sada mnogo više personalizovane i podeljene u nekoliko grupa:

  • Lutke i plišane igračke
  • Kreativne igračke
  • Edukativne igračke 
  • Društvene igre
  • Igre uloga
  • Igračke za napolje

U okviru svake grupe postoji opcija za dečake i devojčice, ali i određeni uzrast pa se tako vrlo lako pronađe nešto zanimljivo.

Edukativne igračke su uvek „in“

Ako imate dilemu jer ne znate detetova interesovanja, edukativne igračke su odličan odabir jer su zanimljive i stimulišu dete da kroz igru uči o svetu koji ga okružuje. U ovu grupu spadaju:

  • Edukativne igračke za bebe služe za razvoj motorike i bolju koordinaciju pokreta
  • Edukativne igračke za decu do 2 godine služe za razvijanje fine motorike i razvoj govora
  • U dobi od 4 godine su odlične igre memorije, edukativni setovi, montesori program i igre uloga.

Za devojčice možete izabrati lutkice ili kreativne setove za igranje uloga, a dečaci obožavaju kocke, radionicu ili igre uloga za dečake. Naravno, muzički instrumenti, dečiji tablet i interaktivne igračke su dobri izbori za oba pola i dobra ideja koju će deca obožavati.

Gde nabaviti najbolje igračke za decu?

Knjižara je najbolje mesto za kupovinu kvalitetnih igračaka za decu. Online ponuda je odličan način da se detaljno pogledaju specifikacije i kupe odgovarajuće dečije igračke.

Pored raznovrsnih modela dečijih igračaka, na istom mestu možete kupiti i druge stvari, poput dekoracije za dom i modnih aksesoara, ali i uvek potrebnog materijala za pisanje, opreme za školu i kancelariju.

Knjižara je i mesto gde se vodi računa o svakom koraku. Ponuda mora da bude kvalitetna, raznovrsna, pregledna i dobro sortirana. Online naručivanje je dodatni benefit koji skraćuje proces kupovine i olakšava odluku.

Budite omiljeni u očima deteta, izaberite svaki put najbolje igračke jer ćete imati fenomenalne ideje i za devojčice i za dečake. Nema greške! Znaćete ujedno da ste kupili proveren kvalitet, bez bojazni da li ugrožavate zdravlje deteta.

Posetite sajt neke od knjižara i za par minuta ispunite dečije snove!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *