Ukoliko ste u nabavci bebi opreme, među kojom se nalazi i krevetac sigurno se pitate kako da izaberete onaj pravi. Razmišljate o tome koje karakteristike treba da poseduje krevetac za bebu kako bi bio bezbedan, udoban i prijatan. Istražujete koje vrste kreveca postoje, kojih proizvođača i koji od njih imaju najbolje preporuke kako ne biste pogrešili u izboru. Sve ovo je veoma važno jer dete u prve dve godine provodi dosta vremena u njemu.
U nastavku teksta pročitajte osnovne karakteristike najpopularnijih modela na našim tržištima, koje roditelji rado preporučuju jedni drugima.

Standardni krevetac za bebe

Krevetac dimenzija 60 puta 120 centimetara, kvadratnog oblika koji se proizvodi od drveta, medijapana ili u kombinaciji ova dva materijala naziva se standardni krevetac. S obzirom na svoje dimenzije, predstavlja odličan izbor za roditelje koji planiraju da njihovo dete spava u krevecu do dve ili tri godine.
Standardni krevetac ima prednju ogradicu koja se može podizati i spuštati, kao i dušek podesiv u nekoliko nivoa. Na ovaj način, vi možete prilagođavati krevetac uzrastu i potrebama deteta. Pored toga, to će olakšati podizanje i spuštanje deteta u krevetac, i izbeći će se mogućnost ispadanja deteta iz njega. Dakle, kako dete bude raslo i samostalno stajalo u krevecu, vi ćete spustiti nivo dušeka i sprečiti eventualne povrede prouzrokovane padom iz kreveca.
Standardni krevetac ima i klackalicu, koja vam omogućava nežno ljuškanje bebe dok je u njemu i pomaže vam da umirite novorođenče i uspavate ga. Ukoliko vam se ne dopada ova karakteristika kreveca, možete postaviti točkiće na krevetac. Uz pomoć točkića možete pomerati krevetac sa mesta na mesto, bez velikog fizičkog napora. Ovi točkići se mogu zakočiti, pa ne morate brinuti o slučajnom pomeranju kreveca.
Pored navednih karakteristika, pristupačna cena je ono po čemu se ovaj krevetac izdvaja. Veliki broj mogućnosti se dobija uz cenu koja odgovara prosečnim prihodima i koja ne opterećuje kućni budžet.

Prilagodljivi 3 u 1 krevetac

Krevetac koji možete koristiti kao kolevku, za spavanje ili kao veliki krevet za dete od nekoliko godina, naziva se krevetac tri u jedan. Prodaje se u okruglom ili pravougaonom obliku i u početku je malih dimenzija. Kako vreme protiče a vaše dete raste, uz pomoć dodataka koje dobijate uz krevetac, proširićete ga i on će se prilagoditi potrebama vašeg deteta.
Pored prostora za spavanje, ovaj krevetac ima i fioku za odlaganje stvari, police, mesto za kupanje novorođenčeta, fioku. U zavisnosti od toga koliko novca ste spremi da izdvojite za kupovinu ovakvog kreveca zavisi i broj dodataka koje ćete dobiti.
Najčešće se proizvode od drveta i medijapana, a mogu imati i druge materijale u svom sastavu.

Prenosivi krevetac – na svim putovanjima sa vama

Ukoliko vaša porodica često odlazi na putovanja, razmislite o kupovini prenosivog kreveca. Dimenzije ovog kreveca su prilagođene detetu od njegovog rođenja pa do njegove druge godine. Ima u svom stastavu udoban dušek, pa ne morate brinuti o kvalitetu sna vašeg mališana.
Prenosivi krevetac se lako sklapa i pakuje, a upakovan zauzima male dimenzije što ga čini veoma pogodniz za transport u prtljažniku automobila.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *