Stolice za hranjenje beba nisu na spisku prioritetnih artikala koje treba nabaviti pre nego beba dođe iz porodilišta. O njoj razmišljate tek kada beba napuni četiri, odnosno šest meseci tj.kada krećete sa uvođenjem čvrste hrane. Glavna briga svim mamama tada je šta spremiti bebi za obrok, te je bolje na vreme odabrati i adekvatnu hranilicu za bebe.

Kako znati koja je najbolja stolica za hranjenje vase bebe?

Planirajte da će ta stolica za hranjenje da se koristi za bebu od navršenih šest meseci do treće godine, te birajte onu koja će biti najbolja baš za vašu porodicu. Na umu imajte sledeće parametre:
Prostor kojim raspolažete
Kada kupujete stolicu za hranjenje, znajte da ćete njom morati puno da manevrišete. Lak prilaz stolici, odlaganje kada je ne koristite. U slučaju da raspolažete malim prostorom, možda treba da razmislite o prenosivim buster stolicama pošto se one kače na postojeće trpezarijske stolice, a i dalje su udobne za mališane.

Koliko dugo možete da koristite hranilicu za bebe

Pojedini modeli stolica prate rast deteta i prilagođavaju se istom. Od šestog meseca do navršene treće godine života uglavnom se koriste stolice za hranjenje, nakon čega deca kreću da sede u klasičnim trpezarijskim stolicama, mada će im i tu biti potrebna potpora kako bi nesmetano sedeli za stolom.

Kako se čisti i održava

Kako mališan raste sve veće će biti njegovo interesovanje da samostalno jede, te možete da računate na puno mrvica, prosipanja, kao i izlivanja hrane. Zato je važno da onaj model stolice za hranjenje za koji se odlučite lako može i da se čisti. U ovom slučaju idealni su modeli stolica sa dve tacne, kao i oni čija se tacna lako izvlači i postavlja nakon brisanja.

Prenosive stolice za hranjenje

Ako je vaša kuhinja manja, ne libite se da obezbedite prenosivu stolicu. Pored toga što se kači na trpezarijsku stolicu pa samim tim ne zauzima posebno mesto, njena prednost je u tome što je možete poneti sa sobom na put, kao i kod bake i deke i samim tim ne menjati bebine navike. Imajte to na umu kada pravite uži izbor stolica.

Udobnost bebe u stolici

Ukoliko bebi nije udobno sigurno da neće mnogo biti zainteresovana za obroke. Znajte da će beba često prosipati hranu i po sedištu pa je važno da i njega lako možete oprati ili jednostavno očistiti, a u isto vreme da bebi bude mekano. Nekim bebama je uživanje u hrani a prvom mestu, ali je veliki broj onih koje roditelji jedva uspevaju da nahrane, sve im odvlači pažnju pa je potrebno puno energije i strpljenja za svaki obrok. Ako nešto može roditeljima da olakša, svakako je to šarenilo boja i udubnost stolice.

Na tržištu je velika ponuda stolica za hranjenje beba. Možda ćete se odlučiti za model od drveta ili plastičan sa metalnim ramom. Možda je buster idealan izbor za vas, a možda su to višepoložajne hranilice. Savet je da pre nego poručite stolicu, dobro se raspitate o svim detaljima kako bi ste napravili najbolji izbor.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *