Nikad nije lako doneti odluku o preseljenju, pogotovo ako morate da se selite u veliki grad kakav je Beograd. Kada god donesete odluku o preseljenju, budite spremni da to nije jednostavan i lak posao, u nekim slučajevima može da bude i stresan. U tim situacijama uvek je najbolje posao prepustiti profesionalcima i angažovati agenciju za selidbe Beograd.

Pitanje koje uvek tada postavite sebi je koliko košataju usluge agencije.  Kada su u pitanju selidbe Beograd cena je nešto viša nego u drugim gradovima zato ćemo  u daljem tekstu objasniti koji to sve faktori utiču na formiranje cene selidbe u Beogradu i zašto je najbolje za ovu vrstu posla ne štedeti novac već angažovati agenciju za selidbu i njima prepustiti svu brigu.

Šta sve utiče na cenu selidbe ukoliko se odlučite da se preselite u Beograd

Ono što treba da znate jeste da je svaka selidba posebna priča za sebe i da postoje mnogo faktora koji utiču na cenu selidbe. Ono što se posebno navodi to su:

Količina i vrsta stvari za preseljenje

U zavisnosti od toga šta planirate od stavri da nosite, mnoge agencije moraju na pravi način da organizuju transport tih stvari. Ukoliko selite stvari većih gabarita računajte da bi u toj situaciji morao da bude angažovan kamion za selidbe.

Lokacija na kojoj se selite

Ukoliko se selidba vrši unutar istog grada, relacija bitno ne utiče na cenu selidbe. U formiranju cene posebno utiču međugradske i međunarodne selidbe, tu je bitan faktor razdaljina samih gradova, plaćanja putarine, pripreme raznih dokumenata za ulazak i izlazak iz zemlje ukoliko se vrši međunarodna selidba.

Spratnost zgrade, postojanje ili nepostojanje lifta

Ono što posebno utiče na cenu jeste spratnost zgrade iz koje se selite ali i kada stignete na željenu lokaciju gleda se takođe na kom spratu se nalazi stan u koji treba da se uselite. Kod mnogih novijih zgrada sam lift može da olakša iznošenje ili unošenje stvari, ali postoje mnoge stare zgrade u Beogradu koje nemaju lift, tako da nošenje stavri predstavlja pravi izazov za radnike. Iz tih razloga sama selidba može da se oduži, što dodatno utiče na visinu cene selidbe u Beogradu.

Postojanje parkinga blizu mesta istovara ili utovara stvari

U zavisnosti od toga da li pored zgrade iz koje se selite ili useljavate postoji ili ne postoji parking, dodatno utiče na cenu selidbe. Dešava se da radnici moraju i po nekoliko stotina metara da nose nameštaj što predstavlja dodatno angažovaje dodatne radne snage.

Izbor prevoznog sredstva

Na samo formiranje cene utiče i to da li treba da se angažuje kamion, kombi ili pikap. Ali posebno se naglašava da i broj utovara-istovara takođe imaju uticaja na samu cenu selidbe.

Broj radnika koje je angažovan za rad i procenjeno vreme za selidbu

Na samu cenu selidbe utiče vreme za koje potrebno da se obavi celokupan posao selidbe, kao i broj angažovanih radnika za utovar i istovar ali i za pripreme pakovanja, demontaže, kasnije i montaže istih stvari. Agencije često naplaćuju i prevoz radnika od i do mesta preseljenja. Najskuplja varijanta selidbe jeste “ključ u ruke” ali mnogi je smatraju najpraktičnijom i najmanje strasnom u situacijama ako se selite van države, tada je najbolje angažovati pouzdanu agenciju za međunarodnu selidbu.

Možda vam ovo deluje skupo ali uzmite u obzir da samo planiranje selidbe, organizacija selidbe, iznošenje pa ponovno unošenje stvari predstavlja težak psihički a i fizički posao. Pored toga morate da vodite računa da nešto usput ne polomite ili oštetite. Mnoge agencije besplatno obavljaju procenu selidbe, tako da uz neki dogovor možete sebe spasiti ovih muka i selidbu prepustiti profesionalcima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *